Härligt med sommarlov....eller


"Mamma, jag har tråkigt!" 
"Mammaaaa, vad skall jag göra?"
"Mammaaa, jag har ingen att leka med!"
"Mammaaaaaa, han bråkar!"
Mammaaa, kan du göra det och kan du göra det. 
Nästan så att man redan i går, två dagar in på sommarlovet, började räkna dagar tills skolan börjar igen.



För visst är det härligt med sommarlov och skolbarnen behöver det verkligen efter ett långt skolår, men nog är det en krävande tid för föräldrarna. Först skall man se till att de har nån som tar hand om dem alla sommarlovs veckor. Själv har man ju 4 veckor semester och barnen är hemma i 10. Går ju inte riktigt ihop, speciellt inte om man vill ha semester tillsammans hela familjen också. Nu har vi pysslat ihop ett schema som sträcker sig till 7 veckor med hjälp av våra föräldrar och att vi bara har 2 veckor tillsammans ledigt. 3 veckor återstår ännu, men om inget annat så växlar vi i dörren igen gubben och jag, det har vi gjort förr. 

Sen när man fixat mat och vakt åt dem så skall de ju ha underhållning också. Och huj hur det inte alltid går ihop med tre pojkar i åldern 3-11. Han lilla vill leka precis hela tiden och alltid med sina bröder och det är mycket sällan de vill leka med honom. Så det är hela tiden nån som blir ledsen, endera han som blir utan lekkamrat eller han som blir tvingad att leka. Inte lätt!
Åt de äldre är det ju inte svårt att hitta sysselsättning och de gör ju saker gärna ensam, men han lilla är lagom till sommaren inne i en "vägrar totalt leka ensam"-fas. Så där tar både humorn och idéerna slut när man försöker fylla hans dag.

Rastlösa barn, som förväntat sig så mycket av sommarlovet, och så var verkligheten bara vardag. 
Så nu har vi bråkat och grälat oss genom de två första vardagarna av sommarlovet. Och jag säger bara tack och lov att vi åker på semester redan till helgen! Byter ut vardagen mot nått mera spännade!



Kommentarer

Populära inlägg