En till resa i sommar


"Mamma vi vill åka nånstans med husbilen!" Jo mamma vill det också, men vi har typ en vecka semester kvar, kanske 10 dagar om man riktigt försöker dra ut tiden åt alla håll det bara går. Så innan vi åkte till Malta tänkte vi att kanske vi kunde göra en kortare husbilsresa ändå.




Och av nån anledning när vi talar kortare resor så kommer Norge alltid upp för oss. Så var det för nått år sedan också när Colin var liten och vi sökte en kortare resa för sommaren. Visst Norge är helt ok, gillar landet, har ju bott där en tid. Så vi bestämde oss för Norge, som vi också gjorde då. 

Men sen när man börjar googla och söka saker att göra så finner man massor av roliga vandringar, men vi vandrar ju inte. Det finns otroliga naturupplevelser, men inte en chans att jag skulle ta upp en livlig 3-åring på preikestolen eller nån alls på det där blocket som är inklämt i en klyfta. Så det slutar med att min iver för landet sjunker och sjunker, tills jag bara inte vill dit mera. Inte just nu i allafall. Så gick det då och så gick det nu också. Så jag bokade båtbiljetter över till Tallinn! Helt motsatt håll alltså. Då för två år sen bytte vi till Korsika och nu blir det Östersjön runt istället. Den har vi ännu inte kört och på 10 dagar borde man hinna bra med det.


En ungefär rutt, slutet blir nog säkert runt istället eftersom vi inte kommer att boka en båt nå ännu eftersom vi inte vet när vi hinner till Stockholm eller Umeå och husbilar ryms inte alltid med om man är sent ute. Sen är det både pris och tidsmässigt ganska samma att köra runt eller ta båten.

Så fredag 12.7 åker båten över till Tallinn och ca 4000 km och 10 dagar senare borde vi vara hemma igen! Nå riktigt mycket längre har planeringen inte kommit.
Men tror nog vi kommer på en hel del roligt att göra och intressanta ställen att besöka. Men bra ideer mottages?!

Kommentarer

  1. Men vad kul! Vi ska också åka till Estland alldeles snart! Har varit i Tallinn förut, så den här gången tänkte vi försöka se lite mer av landet utanför huvudstaden. Här är våra tips till Tallinn: https://www.freedomtravel.se/2018/11/9-saker-att-se-och-gora-i-tallinn/

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg