En första blick på Gozo


Vacker, karg, ganska lugn, man kommer överallt på bara en liten stund och hur man än kör fel så kommer man ändå rätt, jo jag gillar lilla Gozo. Men myggen som vi tampades så med hemma förra veckan, de har de nog här också. Fast inte i samma hemska mängder som hemma. 
Så var lämnade jag igår, jo i färjkön. Ja nå svårt är det ju inte att ta sig ut till Gozo. Man kör till hamnen och ställer sig i kön. Ingen biljett, inget behövs. Biljetterna köper man sen på hemvägen har vi fått höra. Vänta fick vi kanske en 20 minuter, max 30, vi hade inte tagit reda på nå tidtabeller utan åkte bara ner till hamnen. Så mycket visste vi att färjorna går ofta. Sen kör man bara ombord, går upp på däck och njuter av utsikten i 30 minuter och så får man gå ner och köra av båten. 
Vi anlände förstås allt för tidigt, eftersom check in tiden var först 14.00, så vår första stop var Lidl. Och utrustade med lunch så gav vi oss iväg ut mot föredetta Azure Window. Här fanns alltså tidigare en klippformation som såg ut som ett fönster, en båge. Det var nog öns största turistattraktion. Men i mars 2017 så rasade den och numera finns bara en liten bit kvar av den. Men trots att bågen inte ens finns nå mera så är nog platsen också idag öns största attraktion, åtminstone fanns där överlägset mest turister än på nån annan plats vi besökt.

Men att komma sig igenom Victoria (huvudstaden) under lunchtid var ganska svårt. Vi hamnade i långa köer och det slutade med att vi åt vår lunch i bilen istället för på stranden. Så väl framme vid Dwejra Bay så njöt vi bara av utsikten (eller svettades i solen och lyssnade på alla som gnällde över värmen). 
Ett vackert ställe är det ju trots att bågen nu saknas. Men vill man simma här så kräver det nog badskor. Ja jag har ännu inte sett en enda strand här som inte skulle ha krävt badskor. Sandstränder finns men botten är alltid sten, småsten och klippor. 
Svamp stenen är nu attraktionen man skall fotografera sig med här!
Vi var här mitt på dagen och termostaten visade på 44 grader, så det var lite för varmt tyckte vi. Så när klockan närmade sig 14 så satte vi oss i bilen och körde mot Bellavista farmhouses. Och nu genom ett Victoria som var nästan öde. 

Bellavista farmhouses ligger på en kulle, eller egentligen så dinglar vi på kanten av en kulle och geologen i mig vägrar att titta på blocken som rasat bort från husgrunden. Men utsikten var precis vad den skulle vara och lägenheten är också helt ok. 
Poolen är inte stor men helt tillräcklig åt dessa tre. Och ännu har vi inte ens lyckats kasta ner i ravinen nått annat än en sko! Men så är det ju några dagar kvar ännu...


Kommentarer

  1. Åh Gozo är så fint tycker jag! Men sån där värme är tuff ... ;) Ha det fint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gozo är super fin, liten och lugn ö! :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg