The Nine Arch Bridge


Ja eftersom vi knappt kom oss helskinnade ner från Little Adams Peak så bestämde vi oss för att strax en halv timme senare traska till The Nine Arch Bridge. Vi hoppades att den stig vi tog var den lättaste och kortaste av alla alternativen, men betvivlar att det blev så den här gången heller. 




Ja så den andra vandringen startade vi alltså ungefär en halv timme efter den första katastrofala vandringen, vilket ni kan läsa om i gårdagens inlägg

The Nine arch Bridge är också ett måste när man befinner sig i Ella. Verkligen en vacker bro!




Hit kan man ta sig längs flera olika stigar som alla startar från samma väg (hittas på google) och vi såg flera platser med markerade stigar för bron. Man kan också gå längs tågspåret från Ella eller så kan man göra det absolut enklaste och det är att betala 300 LKR och ta en tuk tuk ut hit, då behöver man bara gå den sista sluttningen ner. 

Jag hade läst på, vilken stig som skulle vara den kortaste och den tog vi också. Den som startade vi det färgranna templet. Den var kanske den kortaste men det var lite klättrande på slutet och det blev nog en 20 minuters traskande av det hela till slut. Så när vi väl hade kommit ner så vägrade gruppen att gå upp. Så det blev sen en tuk tuk färd upp och det gick snabbt. 




Men väl nere var vi och traskade på spåret som sig bör och tog bilder som alla andra. Sen satte vi oss på ett café och tog en kopp kaffe innan vi började fundera på hur vi skulle ta oss upp igen. Kaffe med utsikt över bron. Satt och hoppades på ett tåg, de lär komma 6 gånger om dagen men vi visste inte tidtabellen så vi såg inget tåg. 




Men ingen nära svimma ögonblick på dagens andra vandring, men skrikande ungar klarade vi oss nog inte undan den här gången heller. Han minste hade helt klart för sig att han skulle tillbaka till bilen och han brydde sig absolut inte om nå tågspår.

Också detta ställe är väl värt att besöka och i soluppgången lär den vara som bäst! Den missade ju vi eftersom vi då ännu satt i bilen på väg till Ella.



Kommentarer

Populära inlägg