Pinnawala


Ja det är ju alltid lite si och så med att besöka en djurpark, fast de lovordas för sina räddande insatser och goda förhållanden på sina nätsidor så vet man ju aldrig vad det är innan man ser själv. Vi hade nog hört en hel del negativt men vi bestämde oss ändå för att besöka Pinnawala elephant orpahinge. 
Detta var en mycket liten park med bara elefanter. Man kan beundra dem i en stor inhägnad, sen kan man betala för att mata dem, eller bara se på som vi gjorde och sen kan man se på när de badar i floden. Ja visst kan man betala för att själv också få bada med dem och tvätta dem och allt sånt. 
Vi valde att bara titta, vi och ca 500 lankesiska skolbarn! Så tror mina ljusa pojkar var mera uttittade än elefanterna. 
Och hur pinsamt var det inte att gå igenom en grupp med fnittrande tjejer, eftersom mamma valde att gå just där! hi hi 
Detta är säkert ett bra ställe för lankeserna också att lära sig mera om elefanterna. När vi var där så var det som sagt mest skolbarn där. Skolbarn som var överförtjusta över att se elefanter. Antar att de flesta barn inte kan åka med sina familjer till de dyra safariparkerna och inte går det fria elefanter på gatorna i Colombo heller. 
Djurparker har ju som sagt alltid både för och nackdelar. 

Och förhållandena, ja det är ju en djurpark och det är väldigt stora djur, så vissa hade kedjor och vissa inte. jag antar det beror på hur "vilda" de är.  Inte är det ju rätt och vi tyckte nog lite synd om djuren. För inte är de ju fria. Men inte såg det helt hemskt ut heller. Bättre förhållanden såg det ut att vara än på många stadsdjurparker runt om i Europa. 

Badade gjorde de sen, de flesta utan kedjor, och det såg de ut att tycka var roligt. 
Vill man ha en fin utsikt över floden och elefanterna så skall man ta plats vid en av restaurangerna längs flodkanten och se till att man hamnar i skugga. Blev lite panik där vi var när den ryska gruppen märkte att de plötsligt hamnade i solen. Då skulle det flyttas och så fick de ju sämre platser, inte alls populärt. Men kaffet var gott och utsikten fin. 
Barnen orkade titta i en minut, sen var de klara med elefanterna och satt o spelade. Ja den äldste han tittade, mest för att mammas skull dock, för att mamma så hemskt gärna ville att de skulle titta. 

Har ju för vana att alltid skriva om jag rekommenderar ett ställe eller inte. Och ja inte är det här värre än andra djurparker, bättre än många vi besökt. Ett snabbt och enkelt sätt för små barn att komma nära elefanter på är det. Men antar att om jag gjort om resan så hade jag valt att åka till nån av safariparkerna istället. 

Vi hade ju tänkt besöka nån av safariparkerna också, men eftersom den närmast oss var bara elefanter och ingen mera var riktigt intresserad av dem, så bestämde vi oss för att det inte blir mera djur. Vi hade gott om djur runt om villorna ändå, stora varaner som sprang på gården, en flock med påfåglar på taket och stora spindlar i ett sovrum. Ja det räckte bra till!


Kommentarer

Populära inlägg