Roadtrip södra kusten


Innan vi åkte till vår sista villa i Hikkaduwa så körde vi den södra kustvägen från Galle till Matara. På den streckan är det surfing som gäller och här finns stränderna som passar till detta. 




Första stoppen vi gjorde var på denna helt härliga lilla strand. 
Här hade man ställt ut fiskepålar för att turisterna kunde fotografera sig själv eller nån gubbe uppe på dem. Ingen av oss ville klättra upp på nån pinne och vi hade ju redan sett detta fiskande på riktigt så tyckte inte jag behövde betala för att få ett foto av det här. Så vi fotade bara tomma pålar. 




Längs den här kustremsan finns flera små trevliga byar, som bland annat Mirissa som är stället man skall åka till om man vill på val- eller delfinsafari. Ja och surfing skola på surfing skola och några uthyrningsställen där emellan. Här var det verkligen surfing som gällde!




Matara var en lite större stad med en gammal fort del. Vi körde egentligen bara runt lite och tittade innan vi tog The southern expressway till Hikkaduwa. Den motorvägen, landets ända motorväg, är så mycket snabbare än alla andra vägar. Kostar några 200-300 LKR beroende på hur långt man kör, men det är nog så värt det om man vill komma snabbt fram. 


Matara

Men vill man ha vackra vyer och har en hel del tid så skall man absolut välja nått annat än motorvägen! Den är nog bara till för när man har bråttom! Och räkna inte med att kunna stanna vid en bensinstation längs den. För på streckan mellan Colombo o Galle fanns det exakt en. 




Kommentarer

Populära inlägg