Hikkaduwa beach


Troligen den bästa av de stränder som vi besökte! Den delen som var mitt i centrum av Hikkaduwa åtminstone, sen lite längre bort mot norr var stranden var stranden nog helt ok men inget skyddande korallrev där och vågorna var för stora för simmande. Roligt om man bara vill hoppa i vågorna och få en massa sand i byxorna, men på stranden i centrum hade barnen så mycket mera att göra. 





Trots att det var ganska mycket folk här på stranden så var den nog den bästa vi besökte. På morgonen under lågvatten hade barnen massor att göra när de kunde undersöka små fiskar och kryp bland korallen som då var över ytan. Spännande tyckte de. Och här var vattnet så lugnt på morgonen när de stora vågorna stoppades upp av reven.




Simma kunde man också lättare när vattnet var lugnare och rätt som det var så dök det upp en stor sköldpadda. Den var nog helt vild och kunde simma iväg när den så ville men den gillade när turisterna matade den, så den kom tillbaka många gånger under morgonen och fick förstås en flock med turister runt sig varje gång.




Pojkarna var i vattnet i 3 timmar non stop den morgonen. Så skönt med härligt varmt havs vatten och vi talar varmt som att den nästan inte ens svalkar mera. Här behöver man verkligen inte frysa.





Kommentarer

Populära inlägg