Doha - en snabb titt på en stad i öknen


Har man många timmar extra mellan flygen eller vill man bara snabbt få en glimt av Qatar och staden Doha så finns det flera alternativ att välja på och det utan att man behöver ansöka om skilda visum. Hur gör man?

- Man börjar med att klicka in på doha city tour sidan, där får man all info man behöver egentligen.

- Sen ser man ser till att ha åtminstone 5 timmar till nästa flyg, men själv tycker jag nog att man behövde ha lite mera tid än så. För det var ganska många köer och disker man skulle genom innan man var ute. 

- Man kan boka turen på förhand om man vill vara säker på att komma med. Men man kan också bara gå och köpa en rundtur när man är där. Det finns några olika turer att välja på. Vi åkte city touren med en helt vanlig buss. Den får man betala 75 QAR/vuxen för och barnen var gratis. Så för vår familj blev det ca 25€.
Under dagen så ordnas 6 olika turer och på hemsidan kan man se vilken man skall ta för att hinna tillbaka i tid.
Vi bokade vår kanske tre dagar innan, för det gick inte att boka nå tidigare. 

- När man sen anländer till flygfältet så söker man rätt på Discover Qatar tour desk som ligger i hall A. För att komma dit behöver man gå igenom säkerhetskontrollen, man följer transfer flygens skyltar. Att fråga personalen är lite si och så. Vi testade fråga några, för det var inte helt klart hur vi skulle gå, och nån hade rätt info och vissa var helt ute och seglade. Så vi gick lite fel först men sen hittade vi.

- Vid disken anmäler man sig senast en timme innan touren startar. För en timme innan så börjar man ta sig genom kontrollerna. Men med detta får man hjälp av en guide. Man behöver bara traska efter. Så ja touren startar egentligen en timme innan den utsatta tiden.

Och ute väntar bussen som kör en runt i staden i ungefär 3 timmar. Guiden var helt super och det bjuds på vatten i bussen så inte ens det behöver man ha köpt med sig.
Skyskrapor och mycket modernt är åtminstone den delen av staden som vi såg. Skinande och nytt!

Första stoppen var vid Museum of Islamic Art varifrån man har en fin utsikt över bukten och skyskraporna.
Här bredvid fanns också Souq Wagif marknaden där man stannar senare under turen. Här fick man traska omkring i 30-45 minuter. Shoppa om man råkar ha den lokala valutan, eller bara se och förundras som vi gjorde.
Djuravdelningen gav både skräck och förtjusning. Så söta små ungar, hade kunnat ta hem alla katterna, men hur hemskt är det inte att de får sitta instängda i trånga burar.
Den konstgjorda ön The Pearl besöker man också och Katara kultur by.


The Pearl
Katara

Jag tyckte att man fick en ganska bra överblick av staden på så få timmar. Väl värd pengarna och tiden!


Kommentarer

Populära inlägg