Little Adams Peak


Den första vandringen vi gjorde var till Little Adams Peak. Mini Adams Peak påminner om sin storebror Adams Peak och har därmed fått namnet Lilla Adams Peak. 1141 m höjer den sig över havet, så enligt Finska mått är den nog inte så "liten"




Från toppen av Mini Adams Peak har man en helt otrolig panorama utsikt åt alla håll. Helt klart värt det lilla besväret att ta sig ut hit.




Hur tar man sig till Little Adams peak? 
Jo man går eller tar bil/tuk tuk, från centrum av Ella är det ungefär 3 km till 98 acres resort där stigen börjar. Ingen skyltning nere vid vägen, men där börjar trappan och på hotellets område finns det senare skyltar till Little Adams Peak. Vi hade läst vart man skall åka och sen frågade vi för att vara helt säkra. Parkera bilen gjorde vi där längs vägen utan nå problem.
En annan stig lär börja strax intill Ella Flower Garden resort, men den testade vi inte.




Först traskar man genom en tee odling med glada tee plockande tanter. Doften från buskarna är helt otrolig på vissa platser. Bra bilväg som man traskar längs den första biten men sen får man börja trappa uppåt och sen halvt klättra den sista biten. När man når Buddhan så vet man att man är framme. Men ingen svår vandring. Gubben klarade det galant med en liten på axlarna. 




Men är man förkyld och skippat frukosten på morgonen och dessutom har anlag för att svimma ganska snabbt så kan det vara lite påfrestande. Ja jag gjorde nog allt fel den morgonen och vi gick dessutom väldigt snabbt upp. Så väl uppe kände jag genast att nu börjar det snurra.
"Mamma, sätter sig ner här på en sten en stund!" Och så känner jag hur nästa steg kommer att vara att det svartnar helt och att det inte räcker med att sitta ner. "Mamma kommer att lägga sig ner i den här våta busken nu!" Och sagt som gjort, där låg man i busken och hoppades att det inte var allt för många ormar och andra kryp där (några små spindlar var där nog och ödlor lite här och var). Men just där och då kunde jag egentligen inte bry mig mindre om vad där fanns i busken. För vet att inget annat hade hjälpt och hade jag fortsatt stå hade jag ramlat omkull och uppe på en bergstopp är detta kanske inte att föredra.




Och den svala busken hjälpte, det och en flaska Miranda. Sen var man med igen! 




Vackert var det här uppe sen när man väl kom på fötterna för att titta sig omkring. Inte för många turister heller åtminstone inte så här på morgonen, och söta små hundvalpar. 




Men vissa tyckte att utsikten inte i längden var så spännande...så tur att man har underhållning med när mamma ändå bara ligger i en buske. 




Ja vi var nog en syn för de andra turisterna, familjen konstig!
Mamman ligger i busken, en unge sitter och spelar, en skriker att han vill till bilen och resten bara gnäller. Men vi kom oss upp, såg utsikten och kom oss ner igen också! :)

Så är du i Ella så är det nog värt att traska upp hit!


Kommentarer

  1. Vackert! Själv tappar jag lätt kraft vid ansträngning, så känner igen det där med att ligga utslagen ... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tyvärr så bara blir det så ibland! Hade gärna gått vidare till nästa topp oxå men det var inte precis läge för det denna gång.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg