Trollstigen i lätt regnfall


Trollstigen på Getabergen blev vårt utflyktsmål för lördagen. 
"Inte smälter vi av lite regn!"
Men så regnade det inte heller inne i Mariehamn men här ute kom det stundvis ganska mycket regn. Men smalt gjorde vi ju inte, men lite blöta blev vi!




Trollstigen är en ca 1 km lång naturstig med start vid restaurang Soltuna, Getabergen. Stigen är tänkt för barn 4-10 år. Den berättar om naturen och djuren i Getabergen, men framför allt berättar den en saga om stortrollen, jätten Singer, harpalten, de luriga istrollen och lilla Vill Vallareman. Den spännande terrängen, med klyftor och martallar förstärker stämningen (källa: visitåland). 



Roliga berättelser kunde man följa längs hela vägen.  Och titta på de olika träden och med hjälp av fantasi så kunde man nog se trollets näsa eller vad det nu var man skulle se på de olika platserna. 




"Sen var försiktiga pojkar, stenarna och träden kan vara hala i regnet!"
Och vem var det som först klättrade upp i trädet?
Ja inte den yngsta i gruppen i alla fall! :)




Och alla tre efter! Förstås!




Spännande "grottor" för barnen och regnskydd för vuxna!




Fin utsikt, åtminstone vid vackert väder!




Ingen svår stig att gå för de minsta heller, fast de var yngre än 4 år.  Med lite hjälp klarade de den bra. Riktigt roligt fast det regnade. Men pga regn så blev det lite tråkigare eftersom man var tvungen att vara så försiktig på de hala ytorna. Här finns också en längre stig att gå för de äldre och ett utkikstorn. 


Kommentarer

Populära inlägg