Åland


En helg med familjen kan vara en massa olika saker: Trångt, mycket liv och rörelse, mycket skratt, många olika åsikter, alla inte hela tiden överens, en helg när alla under nått tillfälle önskade att de var nån annanstans, men det är familjetid!




Roadtripen startade vi med 6 vuxna och 3 barn. Framme på Åland väntade syster Lotta, Lucas och Lily. Bara en syster fattades och lite andra hälften. De flesta av oss tryckte in oss i Lottas och Lucas trea på Solberget. Men som tur så fick vi låna lägenheten intill också. 





Helgens program bestod av båten över till Åland på fredag. Trollstigen på Getabergen och Bowling på lördag. Bomarsundsfästning och Notvikstornet och båten till Åbo på söndag. Så tydligen så fanns det ännu saker kvar att se på Åland fast vi redan tidigare varit där. Och tror nog att det finns sevärt för ännu några resor. 




Vi brukar inte övernatta hemma hos nån, vi gör det väldigt sällan. Mycket för att jag inte gillar att vara i "andras knutar" och känner mig lite i vägen. Och så måste man vara så extra försiktig och barnen borde uppföra sig. Vilket de ju aldrig gör.

Snälla pojkar har jag, jo visst, men de är pojkar och livliga såna. Så ibland blir de lite mycket. Som när de alla tre slänger sig i en hög och skall brottas i ett litet vardagsrum mitt bland 10 andra människor. Ja då är det lite mycket av dem. Och det är ju inte alltid som man får dem och lyssna så bra på en heller, typ för det mesta inte. Så hellre övernattar vi i husbilen eller nått liknande. 

Men här vid Notvikstornet fick de springa av sig och leka krig hur mycket de ville utan att störa nån. Och de hade så roligt. Ett längre inlägg om det stället kommer senare.




Flossar loss vid Notvikstornet det gjorde vi! Fast bara en av oss egentligen visste vad han gjorde. 




En intressant sak som vi också gjorde var att köpa pumpor. Kör man längs vägen och det plötsligt dyker upp pumpor till salu så måste man helt enkelt stanna och köpa en hel hög. Så vi fyllde bilen med pumpor och med pinnar som pojkarna samlat. 




En nya ktivitet som vi alla fyra gillade fann vi också, nämligen bowling. 
Ingen av pojkarna hade testat på bowling innan. Det har varit tal om det många gånger, men det har aldrig blivit av. Men nu fick vi alla bowla. 
Alla tre tyckte att det var jätte roligt och ingen skadade sig ens. Så detta skall vi göra om.




Pojkarna och jag avslutade helgen med en övernattning i Åbo. Hade nog inte orkat med en natt till bakom ratten. Betydligt bättre att krypa ner i en hotellsäng med en massa godis och titta på tv tills vi somnade. Ja och fyrverkeri, det råkade ju vara Åbodagen också. Som avslutades med ett fint fyrverkeri.




Och jag kan lova att vi lämnade hotellsängarna som ett ända stort bombnedslag av kuddar och täcken.


Kommentarer

Populära inlägg