TBT - San Marino


Detta pytte lilla land inne i Italien, San Marino, är denna veckas ThrowBack Thursday!
San Marino, som är världens tredje minsta stat o världens äldsta republik är verkligen värt ett besök!Vi besökte San Marino på 2013 tillsammans med mina föräldrar. Vi bodde i Rimini o gjorde en dagsutflykt hit. Staden San Marino, som är huvudstaden i landet San Marino, ligger längs med berget  Monte Titanos västra sluttning med en stor slagen utsikt över Adriatiska havet o bergslandskapet runt omkring.Man kan köra bil ända upp till den gamla staden, men vägen är mycket slingrig o eftersom vi hade husbil så stannade vi nåstans ganska i början o tog "korgen" upp istället! Mycket roligare tyckte barnen!
 

Vad skall man då göra i San Marino? Finns säkert mycket att göra o uppleva, men vad vi gjorde var att traska omkring på de härliga små gatorna. Ja den som skuffade syskonvagnen tyckte kanske inte att det var så roligt...det var mest uppförsbacke!


Sen efter att man köpt julsaker i Julaffären så måste man se på vakt byte här vid Palazzo Pubblico!

 

Monte Titano är San Marinos högsta berg och sträcker sig 749 meter över havet. Berget består av tre bergstoppar och på varje topp finns ett torn, tornen kallas för San Marinos tre torn. Mellan tornen går en stig o har man inte barnvagn så kan man få en fin vandring när man besöker alla dessa vackra gamla byggnader. Vi, som hade stor barnvagn, gav upp efter ett torn! Det var helt enkelt inte möjligt att ta sig fram. O vi är inte de som ger upp i första hand. Det vi hann uppleva var jätte fint!

 

Vi tog istället lunchpaus! Med härlig utsikt över hela San Marino! O pizzan var det heller inget fel på!


Nästa gång vi besöker staden skall vi traska runt till alla tornen! För jag tror nog att det blir en nästa gång! Denna stad gillade jag, men så har jag ju ännu inte besökt en stad i Italien som jag inte gillat!

Kommentarer

Populära inlägg