TBT - Budva o Sveti Stefan


Veckans TBT tar oss till Montenegro, en av mina favoriter!
Vissa ställen bara säger klick o detta land gjorde det för mig. Hoppas på ett kärt återseende nästa sommar!


Montenegro är som Kroatien men med mindre turister! Landet är en av de sista orörda platserna runt Medelhavet, skriver reseguiden.se, o jag håller helt med. Enkelt att resa här är det också eftersom folket talar jätte bra engelska o de har euron som valuta!

Budva är en vacker stad ungefär i mitten av Montenegro. Avståndet från Dubrovnik är bara 100 km, men pga gränsövergång (minns att vi köade nån timme) o fjorden (man kan ta färja över) skall man nog räkna med att det tar en stund. 

Vi besökte Budva mycket tidigt en morgon. Innan turisterna hunnit stiga upp, ja innan nån egentligen hunnit det. Vi var ensamma i den otroligt vackra gamla staden.

Gamla staden, den får man absolut inte missa ( vi missade allt annat)! Det här är kärnan av Budva och det är den här delen av staden är över 2500 år gammal. Här kan man strosa runt i de smala gränderna och besöka någon av de små restaurangerna (ja inte 8 på morgonen då, då är allt stängt). Visste ni att delar ur filmen “Pippi på de sju haven” spelades in just här!
När vi nu ändå körde förbi så stannade vi o fotade Sveti Stefan också (bild åvan). Budva ligger ungefär 5 km härifrån. Finns nog ingen camping på denna ö, så vi fick nöja oss med att titta från håll. Sveti Stefan är den mest fotograferade platsen i Montenegro. Denna ö, eller före detta ö egentligen för den räknas inte mera som en ö eftersom man har byggt en väg ut till den, är ett enda stort lyxhotell. Idag kan man inte tro att ön tidigare beboddes av pirater. Sveti Stefan består av ett 5-stjärnigt hotell som ägs av den internationella hotellgruppen Aman Resorts. Många kändisar har bott på Sveti Stefan genom åren, bland annat drottning Elizabeth, Liz Taylor och Jeremy Irons. 

Vi tittade, fotograferade o körde vidare! Inget fem stjärnigt lyxhotell för oss! Vi har ju vårt rullande "lyx"-boende! :)


Avstånden är ju inte långa här så den här samma dagen hann vi ännu besöka den gamla staden Stari Bar o vi var framme vid campingen redan under eftermiddagen. Campingen låg strax vid gränsen till Albanien. Så man hinner se mycket på en dag!


Kommentarer

Populära inlägg