TBT - Forza d´Agro


Denna vecka slänger vi oss tillbaka till Sicilien och till året 2011!
Barnen är bara två till antalet och mycket små! Vi har ännu inte upptäckt förtjusningen med husbil o åker därför ännu charter i Europa! Här på den vackra ön, Sicilien, hade vi hyrbil hela veckan o besökte flera intressanta platser. Bland dem vulkanen Etna, men pga gnälligt barn o dimma så såg vi mycket lite av den vulkanen. Men den här vackra lilla byn upptäckte vi desto bättre.



Forza d'Agro' är en liten bergs by bara 20 minuter norr om Taormina o Naxos där vi bodde. Vacker liten bergs by! Som är känd för att man spelat in scener ur Gudfadern trilogin här. Kyrkan i byn är med i åtminstone två av filmerna. Har jag hört, har själv aldrig sett nån av filmerna... undrar om jag gått miste om nått? Kanske man borde se dem bara för att de är så kända. Men den riktiga kyrkan, den har jag sett (bild under)!



Vackra små gränder, fina gamla byggnader, en otrolig utsikt, den här lilla byn var värt att tillbringa några timmar i. Inga mängder av andra turister heller, utan man fick gå omkring ganska ensam på gatorna.



Vår duktiga 3-åring traskade flera km i den här staden. Tror att han nu som 8-åring hade tyckt att det var betydligt jobbigare än då! Kevin var bra 9 månader o vi hade nog en bärsele åt honom, i bilen! Man kunde kanske ha tagit den med...





Kommentarer

Populära inlägg