onsdag 16 november 2016

Lite julstämning, för snart är det ju Jul! Visst?!


Nu har jag julstämning! Igår bakade vi de första pepparkakorna o hela huset fylldes av juldofter! T.o.m. gubben konstaterade när han kom hem att här doftar det jul! En massa ny snö kom det också, så kanske för en dag får vi njuta av riktigt snöigt vinterväder. 
Så vad passar inte bättre än att blogga om tomtar! Nämligen Tyynelän tontut!
Vad är Tyynelän tontut?! Jo en Tomtegård som finns i Larsmo (google maps hjälper om du inte vet exakt var metropolen Larsmo ligger). Här finns massor av unika handgjorda tomtar! På Tomtegården finns många gamla byggnader från 1700-talet med olika teman, lantligt antik i huvudsak. I själva huvudbyggnaden där håller tomtarna till... o det finns många av dem. 

 


Gården håller öppen hela december varje dag mellan 11 och 18. För liten av avgift (7€ vuxna och 3€ barn) kan man besöka stället o få en härlig dos av julstämning! En paus med glögg o pepparkakor i stora huset hör ju så klart till!
Vi besökte Tomtegården för flera år sen, tydligen. På 2013! Kom ihåg att det var senare men tydligen inte! Känns som förra året... Men tror nog att det skulle vara på tiden för ett åter besök!Tomtegården är mycket mer än bara en tomteverkstad, här finns också många små utställningar i de olika byggnaderna:

Tomtegårdens skomakare
Bageri
Butik
Kostym museum
Vävmuseum
Latligt antik
Kapell
Tomteverkstad
Pigas kammare
Havsantik
Så söker ni julstämning, så åk hit!
Bara att stiga in bland tomtarna och julen! (sen i december när de öppnar alltså, vill man tidigare får man ringa o höra sig för) 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar