Så kom vintern


Ännu förra veckan tänkte jag "hur skönt det är när vi hade en sånn mild höst". Vi hade ju inte ens plockat fram de riktiga vinterkläderna åt pojkarna utan körde med halv-vinterkläder (eller vad det nu kallas). Trampolinen stod ännu på gården o de sista löven hade ju inte ens fallit.

Nåja nu är det kalt, för -11 är kalt! Trampolinen o löven de blev kvar på gården o blir det inte varmare igen så blir de nog kvar där till våren. Ingen hos oss vill gå ut. Katterna som hela hösten sprungit in o ut ligger nu o myser i soffan hela dagen. Hunden kunde inte ens gå med till förskolan som vanligt för hon frös så om tassarna. De fick vända halvvägs o komma hem med henne igen. Kanske man borde skaffa skor åt henne? Redan för nån dag sen undrade en av ungarna om det inte blir sommar snart. Vi är inga vintermänniskor i vår familj!
Min första hemma-jobbdag under kallare väder gick heller inte som planerat. Värmebatterierna i husbilen värmde för fullt o proppar small sönder. Inte heller det systemet är gjort för sånt här väder. 

Så som gubben konstaterade "hade man inte haft en resa inplanerat så hade det nog känts ganska dåligt just nu"! Kan bara hålla med! Så tur att man har en månad i värmen att se fram emot! 100 dagar kvar!

Bilder lånade från mauritiusresor.se och mauritius-tourist-guide.

Kommentarer

  1. Vi har också vinter nu! Jag har mest varit orolig för husbilen som står på verkstad långt hemifrån, men nu har jag fått veta att den står inomhus, och det känns bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja usch, vi har inte ens nån snö, bara kalt, mörkt o blåsigt. Vilket leder till att barnen måste ha tjocka, bra vinterkläder o så förstör de den när de kryper i grus o sand. Jätte roligt! Bara det ens ville komma lite snö...

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg