onsdag 23 november 2016

Se det...regnar!


Regnet smattrar mot husbilstaket o det är kol mörkt ute! I min fantasi befinner jag mig nånstans vid Medelhavet, det är tidig morgon, alla andra sover ännu, bloggen blir uppdaterad om nått spännande som vi sett dagen innan, det som smattrar är en tillfällig regnskur som drar förbi, bakom den hörs havets kluckande o man vet att strax stiger solen upp till en ny strålande vacker dag med nya äventyr runt hörnet!


O så vaknar man upp till verkligenheten! Det är slutet av november i ett mörkt o regnigt Finland. Det som smattrar är ett helt vanligt regn som nu fallit i flera dagar i streck. Det som borde ske på datorn är jobb o mera jobb, inga äventyr här inte! Man vet att ungarna kommer att vara dyblöta redan innan de kommit fram till förskolan o skolan. Sen fixar man våta o smutsiga kläder resten av kvällen, för att imorgon göra om allt igen. +7 grader o regn, mörkt o vått, kan det bli nå "bättre"?!

Nej, utan nästa resa inbokad hade man nog fått spader! Mindre än 3 månader kvar tills vi åker på vår månads resa till Mauritius. oj oj vad vi längtar! Egentligen inte så mycket förberedelser som behöver göras. Flygen bokade vi redan i april eftersom jag tyckte att priserna var helt ok då. Tror vi gjorde ett bar val för bara några veckor senare hade de stigit med flera hundra euro. Vilket ledde till att mina systrar kommer att ta helt andra flyg än vi o mina föräldrar. Fast vi landar ändå ganska samtidigt o kan ta en gemensam buss till villan. Vi flyger Lufthansa Helsingfors-Frankfurt-Mauritius, typ 18 timmar hela sträckan. Tiden var för oss minst lika viktig som priset, eftersom man med barn inte vill göra nå 36 timmars resa. Som förstås hade blivit billigare. 

Villan är bokad! Berättade om den redan tidigare! Ännu återstår att hyra bil, vilket vi tänkte göra redan innan eftersom vi inte kommer att bo på nått stort ställe o vet att vi kommer att behöva bil dagligen. Nån som har erfarenhet från att hyra bil på Mauritius? Vilket bolag rekommenderar ni, eller inte rekommenderar? Vi behöver ha två större 6-7 personers bilar. En för en månad o en för två veckor!

Colin behöver få nå vaccinationer, vi andra klarar oss den här gången. Men sen är det mesta under kontroll med resan. Sen är det ju djuren här hemma, alltid samma problem när man tar med halva släktet på resan. Vem skall passa djuren? Nån som vill ta hand om en kanin i en månad? Eller två katter? Som på riktigt, finns det nån som vill? Eller kan tänka sig att gå hem till oss o mata dem dagligen? Betalar en slant! Hunden har troligen plats i Vasa igen som tur är. Inte alltid så lätt när man har djur o gillar att resa. Men vill varken vara utan djur eller sluta resa så... o hittills har det ju gått bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar