Sri lanka i ett nötskal


Här finns härliga bergsområden med berg, vattenfall och tee odlingar. Orörda paradisstränder kanske man inte finner, men härliga stränder nog. Människorna är super trevliga och alla vi träffade pratade engelska. Vilken skillnad från de turisttrötta folket på Mauritius. 



En så vacker ö, med så mycket att se och uppleva. Denna ö kan verkligen inte upplevas genom att bo på ett ställe. Man behöver flytta på sig om man skall hinna se ens en bråk del av allt som finns. Därför är rundresor ett vanligt sätt att se landet. Vi vill som vanligt inte göra som alla andra, så vi tog ingen rundresa utan valde att ha hyrbil och ta oss själv dit vi skulle. Det gick väldigt bra det också kunde vi konstatera, men fast vi bodde på tre olika platser så blev streckorna till de olika sevärdheterna alldeles för långa. Därmed lät vi helt enkelt bli att åka till den norra delen av ön och för oss blev en hel del osett. Men så kan det ofta bli när man har barnens önskemål att ta i beaktan också. Och de de hade helst bara badat!




Vi spenderade en dag i öns största stad, Colombo. Där kunde vi konstatera att en tuk-tuk-rundtur var ett super bra sätt att se huvuddragen av staden på en mycket kort tid. Och att man nog kan trycka in sig 2 vuxna och tre barn i en liten tuk-tuk. 




Vi besökte Pinnawala med sina elefanter. Såg dem matas och bada i floden. Fina djur men våra barn hade helt enkelt sett sig trötta på dem på bara några minuter. 




Ella byn uppe i bergen var super med sina vattenfall, Lilla Adams Peak och den berömda järnvägsbron. Vackra vyer och jag fick mig igen en läxa i hur min kropp fungerar genom att så gott som svimma uppe på Little Adams Peak. 




Galle med den härliga Unawatuna stranden och sin gamla stad. De vackra koloniala husen och den fina fyren. 



Bästa stranden enligt oss alla var Hikkaduwa. Det var inte bara sand och vågor utan där fanns korall och stenar och därmed snorkel möjligheter. Där fanns sköldpaddor stora som små. Vi fick se hur de små varelsen kläcktes och traskade ut till havet och pojkarna blev så vana med att simma bredvid en jätte sköldpadda att de till slut inte ens reagerade på dens närhet mera. Ja vi gillade. 




Alla tre villorna vi bodde på var helt ok. Nr 1 och 3 helt perfekta men nr 2 hade sina brister och passade därmed inte för småbarn. Men ägarna och personalen var super trevliga. Kanske bristade det lite i städning här och där, men vem behöver ha sin säng bäddad varje dag, huvudsaken är ju att det överlag är ok. I första villan var ägaren på plats så gott som hela tiden, för han bodde i huset bredvid. Bara ett snabbt samtal och så var han på plats och fixade det som behövde fixas. I den sista villan så såg vi inte av personalen nå många gånger, men det passade oss bättre så.


Villa Sea Breeze
Villa Thalpe Breeze
Green view villa 

Jag tyckte inte att det var speciellt billigt här. Tyckte att matpriserna åtminstone i de större affärerna var ganska samma som hemma. Nått som störde gubben var att ölen såldes i skilda butiker och dessa var inte alltid så lätt att finna heller. Men nog lyckades man om man ville!

Påfåglar i flock på taket, en varan som springer om trappan och vilda hundar precis överrallt. Skyltar som varnar för påfåglar och elefanter längs vägarna, ja det är inte som hemma. Vi hade både ormar, stora spindlar och enorma varaner i och utanför villan. Så här finns både det ena och det andra. Och en hel del mygg! Första villan hade inga myggnät över sängarna och vi alla fick vår del av betten. Så jag skulle nog se till att det boende jag hyr har myggnät över sängarna om jag åkte hit igen.




Wifin fungerade utmärkt i alla tre villorna. En dag var vi utan el under största delen av dagen, men detta var ett avbrott som vi fick höra om innan och ägaren av villan var vänlig och ville kompensera oss med en flodtrip. Men eftersom minstingen inte var helt ok i skick ännu så bestämde vi oss för att inte göra den. 



Var detta det där paradiset, stället dit man vill tillbaka till om och om igen?
Frågan man får när man kommer hem. 

Gillade nog, men njaa kanske inte mitt paradis, mitt letandet fortsätter nog ännu!


Kommentarer

Populära inlägg