Påsken


Det blev helt ok med påskägg också i år och barnen lyckades fånga påskharen också. Blev en ganska vild jakt kring huset! Att det sen var mommo i pupudräkt var kanske en liten besvikelse för den minsta i gruppen. Vilket man ju nog kan förstå! Men med den mängden av godis som hittades så kan ingen vara besviken nå länge.  Och i år fanns det nått åt oss vuxna i skogen också!




Men vi började påsklördagen med en ordentlig frukost. Ny gräddade croissanter och ägg och bacon skall det vara. Ja och lite nyttigare saker också. 




Sen åkte vi hem till mina föräldrar. 

Där påskäggjakten fick startas betydligt snabbare än vi hade tänkt. 




Blev nämligen lite bråttom när vi upptäckte att alla äggen ju smälter i den varma solen. Tidigare år har man verkligen inte haft samma problem. Mera att de varit frusna. Så det var ingen som ens tänkte på att de kunde smälta om de låg ute för länge.

Trots att vi nog var ganska snabba så hann ändå några bli ganska rinnande innan de hittades. Men en snabb tur i kylen räddade de flesta av dem. 




Tror vår minsta hade bestämt att trots all mat och choklad så skall ingen få lägga på sig nå extra gram den här påsken för han drog igång lek på lek hela dagen. En massa springande och alla måste förstås vara med. Vilket ju i och för sig är väldigt roligt också. 




När man sen inte orkar springa mera så var det skönt med ett gömställe i solen. 
Ja i kurragömma och tio stickor på brä så måste man ju ändå gömma sig...




Vi hade härligt väder hela dagen och barnen kunde omöjligt ha varit nå smutsigare än de var när vi kom hem på kvällen. Så väldigt roligt hade de. 
Trots att det i år inte kunde bli nån påskbrasa eftersom det var för torrt. Vad jag kan minnas så har nog inget sånt inträffat nå tidigare på påsken.



Kommentarer

Populära inlägg