1 meter


Den milstolpen har vi firat för dem alla. Tycker det är en mycket relevant sak att fira, för det är en sak som man aldrig får fira igen, dagen när man når en jämn meter. "Metrijuhla" som det heter på finska! De flesta kommer ju aldrig inte upp till nästa jämna meter. Dock lovar jag nog en ny fest åt alla som når den gränsen.




Marvel gubbarna är de stora favoriterna för tillfället och då måste ju kalaset också gå i samma tema. Min mamma stod igen för tårtan och den blev som vanligt jätte fin, trots lite missöde med smältande grädde. Grädden bara smalt av nån anledning. 

Dekorationerna köpte jag delvist nya från Juhlamaailma.fi men nått hade vi kvar sen Kevin hade sitt Marvel kalas för nått år sen. Bra att man kan återanvända plastsaker och t.ex en plast duk går ju bra att använda flera gånger. 




Kontrollmätning, förstås!
Och över 1 m är han!
Ja och som ni kan se så riktigt den rätta dagen prickade vi ju inte, han är en 4 cm över 1 m redan. Från att i höstas ha varit en bra bit under så gick det snabbt att komma över metern. Men ungefär 3½ år, precis som de andra två också har varit när de nått samma längd.




Ja o paket! Vem vill inte ha paket! Massor av paket skall det vara!
Och då får man förstås mera Marvel gubbar. Börjar dock vara lite svårt att hitta nya nu mera eftersom de inte säljs i butikerna för tillfället. När Kevin samlade på dem så fanns de i alla butiker och överallt (så vi har ju en del redan) men nu är det bara enstaka nätbutiker som har dem längre. 




Lek hör till kalsen!
När man sprungit av sig det mesta, med hela resten av släkten, så kan man koncentrera sig på lite lugnare spel. Men först var det kuragömma och tafatt som gällde för hela sällskapet. På våra kalas kommer man inte lätt undan! :) 




Så nu är metern firad och next är det sen 11-åringen som gäller!



Kommentarer

Populära inlägg