Påsklov snart


Känns skönt med några dagar extra ledigt!
Påsklovet är väldigt välkommet detta år!
Är ju inte så länge sen vi hade semester! Jo är helt medveten om detta, men eftersom nån, och mest jag då, varit sjuk mesta delen av den tiden sen vi kom hem, så känns det extra bra med lite lov. Och nu hoppas vi att alla får vara friska de här dagarna. Ja då räknar jag inte längre med min fot, den är sjuk och värkmedicin är det ända som håller mig på fötterna. Men efter tre månader börjar det snart kännas som det normala. Så hörde jag minsta sonen rossla och hosta i natt också ganska många gånger, så hans förkylning är nog inte över ännu den heller. Han får bli hemma idag den gossen också. De andra har ju påsklov från skolan redan. 
Vissa får dra sig med ännu en jobbdag innan ledigt.

Påsken kommer att gå i traditionella banor med påskäggjakt och påskbrasa. Inga resor för oss. Fast det hade varit ett perfekt tillfälle för en kort resa med flera lediga dagar. Kanske nått år, men ännu gillar barnen påsken lite för mycket för att resa bort, precis som med julen. Påskharen kommer ju också med gåvor! 

Han äldste han tror inte längre på påskharen. Han vet att det är mommo som gömmer allt i skogen! Kanske lite besviket frågade han igår "Har hon ens en pupu-dräkt på sig medan hon gömmer äggen?" Bara att konstatera att tyvärr, inte ens det! Men det hade varit en rolig syn!

Sen räknade han upp hela raden med saker som han längre inte trodde på, påskharen, lillajultomten, tandfen och att jultomten inte har julklapparna med sig utan dem har vi köpt själva. Alltså vill ännu tro på tomten, men egentligen nog vet hur det ligger till. 
Så bara att konstatera att det gick ju smärtfritt, inga trauman där! 
Men så håller vi tyst och låter den minsta ännu tro på allt roligt!


Kommentarer

Populära inlägg