Monkey forest


På Bali ser man apor överallt där det finns ett tempel. Så eftersom det finns gott om tempel finns det också gott om apor. Sen finns det ett ställe som heter Monkey forest och där finns det extra mycket av dem. 




Vi hade hört en del om platsen innan, aggressiva apor osv, och vi hade träffat på apor redan tidigare under resan. Så vi var lite skeptiska på om vi ville dit eller inte. Men bestämde oss sen ändå för att åka dit eftersom vi ändå skulle till Ubud för att träffa min syster och Ville. 




Monkey forest ligger i Ubud i centrala Bali. Vilket för oss som startade från norra kusten betydde en tre timmars körning över berget. Så vi startade tidigt på morgonen och uppe på berget väntade oss en magisk utsikt över öns största vulkaner. 




I Monkey forest fanns det mycket apor, stora o små. Söta var de nog, de små speciellt. 
Men klarade vi oss utan att bli attackerade? Svar: Nej. 




Först gav sig en på Colin. Han hade band i shortsen som hamnat på utsidan o snabbt var en där o drog i hans byxor. Men då kom nog vakterna snabbt springande  och apan släppte taget. Colin själv tyckte inte det var så farligt. 




Sen bet en Ville i fingret. Hur det gick till vet jag inte, men bet gjorde den. 
Inte sticka fingrar åt aporna !

Och till slut så hoppade en rakt upp på ryggväskan som gubben hade på ryggen och stal det ända som den fick tag på. En blöja som stack upp från sidofickan. Den sprang den glatt iväg med. Så ingen stor förlust, men det bevisade bara att man inte kan ha nått fram. 




Så intressant besök, men aporna är aggressiva och man kan lätt komma i närmare kontakt än man vill med dem.




Parken i säg var nu heller inte så märkvärdig. Där finns tre olika tempel att titta på och så aporna och mycket turister. 1-1 ½ timme räcker bra för detta ställe. 
Bra parkering fanns och inte var det svårt att hitta heller fast man kom med egen bil. 


Intressant plats att komma och fotografera sig på. Bilderna blev säkert otroliga och kanske de photoshoppar bort alla tursiter ur bakgrunden sen. 
Och oj, vilken klänning! 


Kommentarer

Populära inlägg