Elefantparken


Lillgubben han gillar elefanter och igår var det hans 2 1/2 års dag. Så vad passar då bättre än en trip till elefantparken.
Elefantparken ligger ca 30 minuter norr om Ubud. Egentligen var det Ubud och Monkey forest, ja och träffa min syster som var gårdagens program och elefantparken var tänkt till en annan dag. Men eftersom morgonen var så jobbig med en massa uppkastande i bilen på den slingriga vägen över berget, så bestämde vi att det fick bli en längre dag istället med mera program. Hellre det än att ta sig de tre timmar över berget igen nån annan dag. 
Mera om Ubud och Monkey forest nån annan dag, nu skall det handla om elefantparken. 

Mason elephant park var lite svårt att hitta fram till, ingen highway precis som man skulle åka på. Mera som en asfalterad skogsstig, på ställen hade halva vägen försvunnit helt i nått jordskrede, men man kom fram. Inträdet för en vanlig vistelse i parken var 850 000 (ca 56 euro) för en familj på 2 vuxna och 3 barn. Så ganska dyrt i Bali-mått. Därför fanns här inte så mycket turister heller. Man behövde inte trängas för att slippa och mata djuren och personalen var super hjälpsamma. 
Att mata och fotografera sig med elefanterna var kanske det roligaste. 
Sen kunde man betala extra för att rida eller tvätta en elefant. Men eftersom 2 av 3 barn vägrade gå nå nära djuren så blev det inte av. 
En liten show bjöd de också på. Bara 15 minuter tog den, men riktigt rolig var den. Barnen gillade.
Så väl spenderade pengar. Rekommenderar!


Hur etiskt det sen är med djurparkar och sånt, det är en annan sak. Men här såg de åtminstone ut att ha det lite bättre än i en normal djurpark.


Kommentarer

Populära inlägg