Hotsprings


Om man inte har tillräckligt varmt så där annars i +34 grader så kan man åka och bada i heliga heta källor. Såna finns bara 4 km från huset som vi hyr, så ett besök där var lite av ett måste.
Air Panas Banjar Hot springs nära Lovina.

I infobladet talas det om heta helande källor som finns i djungeln, tre naturliga vattenbassänger osv... nåja heta är de och innehållet har nog vulkaniskt ursprung, helande kan man ju sen diskutera och lite utanför byn ligger de, men att säga att de finns i en djungel är kanske lite överdrivet. Omringad av spa anläggningar och turiststaff är kanske den rätta beskrivningen. Men tre bassänger finns, en stor med ljummet vatten, en liten med väldigt varmt vatten och en obetydligt liten en som vi aldrig testade. 
Så bada i varm, ganska illa luktande svavel vatten var dagens program. Alla vågade sig i, men en tvål hade kanske varit en idé att ha med sig. För man luktade inte så gott efter badet. Men som tur så kunde vi ju åka direkt till villan och ta en ordentlig dusch efteråt.

På området fanns både dusch, omklädningsrum och toalett, som man kunde använda för en extra betalning. Bara Kevin testade toaletten för 3000 rupiah. 
Inträdet är 20 000 för vuxna (ca 1,50 euro) och 5000 för barn. Inga höga priser alltså!
Ingen stor plats detta, så kommer man hit med en busstrip så kan det nog bli trångt. Vi var här tidigt på morgonen och då var här kanske en handfull människor, av dem många lokala. Men en efter en droppade det in mera turister under den timmen som vi stannade. 
Fast det var skönt att bada här så blev man ganska snabbt trött av värmen. Så för oss var en timme helt tillräckligt. 
Detta är kanske inte en plats man behöver köra i timmar för att komma till, men befinner man sig nära så är det nog värt ett besök. 

Ut från området kommer man sig sen inte innan man har gått förbi många mycket ivriga försäljare. Ganska envisa såna.

Kommentarer

Populära inlägg