Vinterplaner


Vi hade inga tankar alls på att åka nånstans nästa vinter. Men efter att ha läst olika resebloggars  inlägg om deras längre vistelse utomlands blev jag också sugen på nått lite längre i solen!


Men flera månader är ju på tok för lång tid för oss, det går ju bara inte med gubbens jobb. Själv har jag ju ändå tänkt vara hemma med Colin ännu nästa vinter. Så desto mera man tänkte på saken desto mer övertygad blev jag över att det är nu vi måste åka om vi skall vara borta lite längre än två veckor. Sen när vi båda jobbar igen så finns det ju ingen möjlighet till att ta ut hela semestern på vintern. Barnen är ju lediga på sommaren o nån måste ju vara hemma med dem då också. 

Men flera månader går ju inte, den idén tänkte jag inte ens försöka sälja åt gubben. Så jag testade med en månad... O ja vi skippar det mesta som sades därimellan (han var inte genast helt med på noterna) o kommer till slutsatsen, en månad blir bra! Två veckor pappaledigt o två veckor semester o jag kan ha semester o vårdledigt. Så går det att ordna o vi får nästan en hel månad i solen. Så när jag nämnde idén åt resten av stora familjen så blev vi ju lite flera som ville med. Mamma o pappa kommer också att vara en månad med oss o mina syskon med gubbar 15 dagar. 

Så vart åker vi?! Tittade lite på Thailand först, men kom ganska snabbt till att där har vi ju redan varit. Så sen tittade jag på några öar istället. Finns ju så många härliga platser att åka till. Men helst skall det ju finnas nått annat än bara stranden också. Vi skulle nog få tråkigt annars. O så måste det finnas bra bo-alternativ o vi tänkte oss privat villa. Så ganska snabbt landade jag på: Mauritius! Hittade bra flyg, till ok pris via Lufthansa o biljetterna blev bokade redan i våras!

Villa alternativ fanns det ju hur mycket som helst, men inte för 12 personer om man inte sökte en lyxvilla förstås. O det skulle nog bli lite onödigt dyrt! O eftersom 6 av personerna åker hem 10 dagar innan vi andra så borde det ju egentligen vara två villor eller så hade vi varit tvungna att flytta till en mindre när de åkte. Så skulle den helst få vara på västkusten eftersom det tydligen regnar mindre där under sommaren o inte inne i en stad heller. 

Hittade en med en större 8 personers villa o en mindre cottage för 4 personer på västkusten i ett mindre bostadsområde. Men den blev sen alldeles för dyr så vi tackade nej till den o sökte vidare. Hade redan gett upp o nästan bokat en på östkusten istället när jag fick ett mail av villans ägare om att hon nog kan sänka priset lite. Jihaa! Vi bokade dem direkt! Cottagen med två sovrum blir ju som perfekt för oss o resten får ha villan. Sen när mina systrar åker hem så flyttar vi in i villan. Perfekt. O så hoppas vi att det sen finns en villa där också när vi kommer fram...Bilderna är lånade från villans hemsida!
Men det finns det säkert!
Det kommer att bli såååå bra! Längtar!Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg