fredag 26 augusti 2016

Vad betyder jobbet för dig!?

Är jobbet det du lever för? Eller jobbar du för att kunna leva?

Gillar mitt jobb (minus myggen) det gör jag verkligen o det är ju alltid ett plus. För tillfället har jag riktigt bra människor att jobba med också (har inte alltid varit så), det är också ett stort plus. Kaffepauserna blir så mycket trevligare när ingen gnäller eller sitter o skryter på sig själv hela tiden. Så inte behöver jag tvinga mig själv till jobbet varje morgon (ha ha, jag är ju där först av alla).

Men om nån skulle be mig räkna upp det som är viktigt i livet så inte skulle jobbet komma först. Barnen, familjen, hälsan, livet i sig o sen jobbet. För man måste ju jobba, annars har man ju inte råd med det som är det viktiga i livet! Men jag kommer aldrig att bli den som sitter på kontoret till mitt i natten och som aldrig använder upp sina semestrar! Jag gillar helt enkelt min lediga tid mera än jobbet! 


Ja ja ibland tar jag selfien på jobbet, när ingen ser!


Jag jobbar för att ha möjlighet att resa o uppleva tillsammans med barnen! Det kommer aldrig att förändras! 
Undrar om det finns nån som på sin dödsbädd utbrister "Vilken tur att jag bara jobbade hela livet!" Jag tänker se till att jag kan säga nåt annat!

O detta inlägg är inte menat personligt mot nån, nu får det ju vara nog!
O kom ihåg att detta är en blogg, ingen dagbok! Den absoluta sanningen får ni söka nån annanstans!

4 kommentarer:

 1. Detta är svårt... Jag har utbildat mig för att jobba med nåt jag tycker är intressant, men ändå, jag blir inte alls sådär fast som vissa kollegor. Resorna och bloggen och husbilen är viktigast för mig ;) Just nu har jag inget fast jobb. Jag jobbar hemma på uppdrag (vilket är ganska skönt). Nästa vecka ska jag på ett möte om ett eventuellt ytterligare uppdrag och en anställningsintervju om ett fast jobb. Men nu vet jag inte hur jag ska hinna med ett fast jobb, haha ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jobb är svårt, en lottovinst skulle sitta bra så slapp man tänka på jobb alls! :-)

   Radera
 2. Jag har nog samma attityd som du :) Skönast skulle ju vara att vara mer eller mindre ekonomiskt oberoende och kunna jobba helt på egna villkor, men det är inte världens lättaste att uppnå alla gånger ;) Även om jag skulle vinna på lotteri och aldrig behöva arbeta igen skulle jag nog dock ändå känna att jag måste göra något för samhället/världen - men det skulle väl vara i form av volontärjobb med lämplig arbetsbörda isf :) Det är faktiskt lite av en "hemlig" dröm för mig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det skulle vara den där lottovinsten! :) Men tyvärr måste man nog lotta också för att kunna vinna...

   Radera