Vad är viktigast när du skall välja hotell?


Tänker nappa på o svara på frågorna som Come fly with me ställde i sin hotellutmaning för en tid sedan. Vill man också läsa andra läsebloggares svar så har Freedomtravel svarat på den o 4000mil
 för att nämna några.
 

1) Vad är viktigaste när du väljer hotell?

Nuförtiden är det nog det att det är barnvänligt! Är det solsemester så skall det finnas pool o vara nära till stranden! En lekplats är alltid plus o Wifi förstås. Men på de flesta solsemesterhotell så har det bara funnits Wifi i aulan o den har vi aldrig använt. Jag kan lätt ha semester från internet i 2 veckor om det så behövs. 
2) Vad är det första du gör på ett hotellrum?
Kollar igenom rummet o utsikten! O efter det får man nog spränga upp väskorna o söka nått som barnen behöver. Ta en bild kommer jag aldrig ihåg att göra förrän det är för sent. Fast det är ju förstås just då man borde ta den där bilden, innan barnen spränger upp hela rummet. 


3) Hur ser det ut när du ska boka hotell, hur går du till väga?
Googlar o kollar på TripAdvisor m.fl. vad folk tyckt om hotellet som jag tänkt mig! Oftast så finns det ju både negativa o positiva kommentarer om alla hotell. Så vi har nog bokat hotell som fått dåliga recensioner också. Med hotellet i Kuba borde man ha lyssnat på de dåliga recensionerna medan hotellet i Dominikanska var super bra fast vissa gnällt över en hel del saker. 

4) Vad är värt att lägga extra pengar på?
Bra läge, endera nära centrum o sevärdheterna eller så nära stranden om sådan finns. Poolen när man reser med barnen. O ja överlag på hela hotellet eftersom man spenderar en hel del tid på hotellet när man reser med barn. Tidigare brydde jag mig inte så om hur hotellet såg ut, man skulle ju ändå bara sova där. Nu tänker man annorlunda!5) Vilket är det bästa hotell du bott på i Sverige?
Ja svänger detta till Finland, o då är nog Hilton Helsinki Kalastajatorpa det som är bäst. Eller finaste åtminstone! Egentligen så bor jag bara på hotell i Finland när det handlar om resor i jobbet o då blir det ju oftast nått Radisson Blue Hotell. Som familj åker vi ju mest husbil o så semsterar vi ju oftast inte i hemlandet. 


6) Och i Världen?
Det mest speciella hotellet vi bott på var nog bungalowen uppe i träden i djungeln i Thailand. Inget lyx, men spännande!
7) Vad ger ett hotell extra pluspoäng?
Vänlig o hjälpsam personal! Att det är ett fint hotell hjälper inte om personalen är ovänlig! En otrevlig person kan förstöra hela vistelsen o en vänlig kan göra ett lite sämre hotell så mycket bättre!


8) Ett riktigt bottennapp i hotellväg…
Ja vårt hotell i Kuba var ju ingen höjdare, inte det hotell vi hade i Brasilien heller, vandrarhemmet i Napoli var heller inget lyx, men har nog bott värre o det i Finland. Det värsta var nog på en malmekskursion, när vi sov en natt på nått litet motell i nån bortglömd by. Den natten övervägde jag noga om jag ens skulle sova i sängen. Det var så smutsigt o slitet hela rummet så det slutade med att jag sov på sängtäcket

Den här delade vi lägenhet med i Brasilien!

9) Hur viktig är frukosten?
Frukosten är jätte viktig! Reser jag ensam så finns inget bättre än en god frukost, tidningen o bara sitta i lugn o ro. Det värsta som kan hända en sån morgon är att nån jobbkollega kommer o sätter sig vid samma bord o börjar prata jobb. 

Söndags morgon på Riu-hotell betyder bubbligt till frukost!


10) Tre bra saker i ett hotellrum:
Att det är rent o prydligt, att man fått ett sånt rum som man bokat med allt man bokat (barnsängar mm.), fungerande wifi är ett plus.11) Tre mindre bra saker:
Smutsigt rum, att rummet inte fungerar för oss som familj (att det är enskilda sängar istället för dubbelsäng t.ex.), att rummet ligger ovanför en restaurang eller annat ljudligt ställe.


12) Vilken typ av hotell fördrar du?
Alltså hade man haft pengar så hade man ju bott på lyx-hotell varje gång såklart! Men man har ju oftast en lite mindre budjet än så. Vi bor ju som sagt inte så ofta på hotell men när vi gör det så har vi ju ofta valt all inclusive hotell, för att det är så lätt med barnen. Eller så lägenhetshotell där man kan fixa maten själv. Detta med att man skulle behöva gå på restaurang o beställa mat två gånger om dagen med barnen är inget som vi föredrar.13) Klagar du om du inte är nöjd med rummet?
Jodå, speciellt om det är nått som inte fungerar eller fattas för barnen. Är nog ganska snabb med att klaga, men klagar man inte så blir det ju ingen förbättring! Efter Kuba resan klagade vi så mycket så vi fick tillbaka en del av pengarna för resan. Men eftersom svaret kom inom timmar efter att vi lämnat in pappren så var vi nog inte de första som hade klagat över detta hotell. 14) Finns det någon hotellkedja som ligger dig extra varmt om hjärtat?
Vi gillar Riu-hotell med all inclisive! Har besökt några såna, bla. i Mexico, Kap Verde o Dominikanska republiken, o de har alla varit jätte bra! Inget lyx, men fint o riktigt bra.

 


Kommentarer

  1. Vad kul att du hakade på den här utmaningen! Förstår att man tänker lite mer på barnvänligt när man reser med barn. Bungalowen i träden var kul, där hade jag gärna bott nån natt! Gillar däremot inte er "rumskompis" i Brasilien...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Krypet var egentligen ganska ofarligt, eller åtminstone så störde den inte oss. Just detta lägenhetshotell i Brasilien var ganska slitet annars också, så ett kryp hit eller dit förändrade inte så mycket!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg