Snart 10 år


Igår hände en sak som inte hänt på en bra stund nu. En gammal tant kom o knackade på o berättade att hon bott i vårt hus när hon var ung. Under byggtiden hände detta väldigt ofta, men inte så mycket mera sen vi flyttat in. Tror vårt hus då på 60-70-talet var nått av de ända husen med lägenheter som hyrdes ut i byn, så det finns en hel del människor som har en historia eller två att berätta om vårt hus. Alla vet var Fallback Oskars hus är!


Hon fick förstås komma in o titta. Det brukar de få, dom som knackar på! Fast man vissa gånger önskar att folk ringde i förväg...då hade de fått se ett lite mera städat hem. Nu steg hon in i ett totalt kaos, jag hade just kommit in med matkassar för hela veckan, de andra hade just ätit, gubben hade just åkt till jobbet, pojkarna hade gjort en koja i tv-rummet, Colin kröp omkring halvnaken o med mat över hela ansiktet (han hade ju också just ätit), hunden hade spridit ut alla sina leksaker i vardagsrummet o resten av rummet täcktes av Colins leksaker, det första man ramlade över var dammsugaren som nån slängt framför dörren...Men jovisst kom in bara! 

Hon gick o tittade o berättade om hur det var när hon bodde här på slutet av 60-talet. Intressant som alltid! "Mycket har ni ändrat på, men vilken tid ni måste ha lagt på det?! Hade ju gått så mycket snabbare att bygga ett nytt hus!" Ja det brukar vara den vanliga kommentaren. O visst de har helt rätt, det hade gått så mycket snabbare att bygga nytt. Vi lade tre år o så gott som all fritid på huset. Alla timmar av planering o alla kvällar på bygget. Men det var så värt det! Vi fick ett fantastiskt hus! Ett hus som nu varit vårt i nästan 10 år, 11:te september blir det 10 år. 

Här kommer en drös med bilder på hur huset såg ut då, för 10 år sen, innan vi tog fram kofoten o spaden! Bilderna är tagna under vårt första besök i huset. Tror dock att jag redan när jag såg bilderna av tornen på en mäklarsida hade bestämt mig. Detta hus skulle bli vårt!


Kommentarer

  1. Vilket vackert hus! Och spännande att få höra lite om husets historia. Vi känner till husbåtens tre förra ägare... innan dess vet vi mycket lite... Men den är nog från början av 1900-talet, så där finns ju oxå lite historia ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag föll pladask för det redan första gången jag såg det! :) Vårt hus borde också vara från början av 1900-talet, byggt av amerika emigranter som kommit tillbaka hem!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg