Hittade en bra check-lista: flyga med bebis

Eftersom jag är en kontroll-freak så tycker jag om att planera allt långt i förväg. Därför har jag stressat över Kuba-resan redan lääänge o det är ännu 3½ månader innan vi skall åka! Vi har ju rest med småbarn tidigare också förstås, men inte med riktigt så små eller riktigt så långt. 

Hittade en bra lista på resfredag-bloggen om att flyga med en bebis o av egen erfarenhet vet jag att dessa tips är bra.

1. Planera handbagaget. 
Ja allt som behövs brukar ju nog vara med o lite till också. Typ 3-4 väskor med staff o sen när man skall hitta nåt får man vända upp o ner på hela väskan. Så nästa gång skall jag försöka packa allt i mindre påsar att ha i väskan. Dock hjälper ju detta bara mig själv. När man sen säger åt gubben att ta fram nått så är det ju lika stor katastrof som om allt bara var slängt i väskan. 
Extra kläder åt mig själv o alla andra också har vi nog med oss. För kastar barnet du har i famnen upp så landar det ju på dig. Det är ju en självklarhet. Så flera omgångar byte åt alla med. Ja inte åt gubben då, han är ju oftast långt bort från allt kräkande. Påsar är förutom till använda blöjor också bra att ha att förvara smutsiga kläder i. Brukar vara roligare att ha ner kräkta kläder skilt från resten av staff!
Underhållning är lika viktigt för stora o små! Så nya leksaker är alltid bra! Såna måste vi skaffa o ladda ner nya spel åt döm större o skaffa ett extra batteri till iPadderna. O så borde man spara några till hemresan också. Oftast glömmer man, åtminstone jag, att den är precis lika lång o besvärlig som dit resan.

2. Bärsele
Check!
En sånn har vi skaffat! Dock skall vi lära oss att använda den INNAN vi åker. Vore riktigt typiskt mig att inte ha vänjt barnet med den innan. O så måste man ju använda den också för att man skall ha nån nytta av den. När vi var till Sicilien hade vi nog en med, men använde den aldrig. Tycket tydligen det var lättare att bära 8 månader gamla Kevin i famnen överallt! Nå den här gången behövs nog alla händer lediga för att bära allt staff!

3. Boka Babykorg till flyget
Check!
Efter många om o men fick vi också en sånn bokad. Som tur fick vi en fast den platsen egentligen redan var bokad när vi slapp o boka. Strull från Aurinkomatkas sida ledde till att vi inte hann boka i tid. I teorin låter det ju bra med att babyn kan sova i sin egen säng o att man inte behöver ha honom i famnen precis hela 12 timmars flygning. Men får se hur det går i praktiken. Våra barn brukar ha en tendens att inte följa planerna... 

4. Res med rätt förväntning
Check!
Väntar mig ett totalt kaos! Kommer vi fram i liv så har resan gått bra!


5. Boka hotellnatt
Check!
När vi åkte till Dominikanska republiken så hade vi också bokat hotell till natten innan o det var nog lyckat. Då var flygningen ännu tidigt på morgonen så då var det ännu nödvändigare. När vi åkte senast till Kap Verde så körde vi hela natten o satte oss på planet på morgonen. Det gick nog bra det också, men så var ju pojkarna betydligt större o sov hela natten bra i bilen. Nu åker flyget först på eftermiddagen, så man hade bra hunnit ner med bil på dagen. Men vi tänkte att det blir lättare för Colin om man spjälker upp resan lite o inte behöver åka bil i 6 timmar strax innan man skall sätta sig i planet.


Detta fattast enligt mig från listan:

6. Packa vagnen ordentligt
Ha med egen tejp för att fixa vagnen till ett stabilare paket! Vi brukar ha en stor rulle med, men den är oftast slut när vi kommit hem för man får alltid låna tejp åt föräldrar som inte har sånt med! O spara plastpåsen till hemresan! Man får ingen ny utomlands! Bara en gång har vi fått vagnen sönder o då var det bara en liten onödig plast sak som sprack. Ja o packa blöjor o sånt med vagnen. Det sparar mycket utrymme i väskan!


Kommentarer

  1. Vad kul att du gillade listan! Håller verkligen med om din sjätte punkt. Vi köpte ett vagnsfodral till vår resevagn som har varit till stor nytta. Precis som du säger brukar vi också slänga in ett gäng med blöjor och kläder där - de har aldrig vägt fodralet. Vi har tom tagit golffodralet och lagt vagnen i några gånger, då får man plats med typ hela sitt bohag! :) Kuba låter helt fantastiskt, hoppas att ni får en underbar resa! Vänliga hälsningar Annika (Resfredag)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg