Babysim

Simma eller inte, det är frågan?
Antar att man nu borde anmäla sig till vårens kurser om man har tänkt delta i babysim. Ja om inte kurserna redan är fulla? Åtminstone när jag anmälde Romeo för 7 år sen så fick man ha jätte bråttom för att komma med på kursen o alla kom inte med ens. Sen med Kevin 2 år senare så tror jag att grupperna inte ens var fulla. Så har ingen aning om hur det månne ser ut idag?!


Men vet inte riktigt om jag har så stor lust att gå med Colin. Kursen är dyr o vet nu inte om det är så stor nytta av den. Varken Romeo eller Kevin har så där super trivts på babysim o dykandet var helt pest. Med Romeo gick det ju bättre eftersom man då var två föräldrar i vattnet med honom. Dykandet gick bättre när det var nån känd som både tog emot o skickade iväg. Med Kevin fick jag ju vara ensam med honom, för nån måste ju vara med Romeo också. Nån gång hade jag nog min mamma med också men det blir så mycket fixande när man skall vara flera. 
Så Kevins dykande blev aldrig nå lyckat! O samma sak skulle det ju vara denna gång. Inte kan de äldre simma ensamma ännu heller. 


Har pojkarna sen haft nån nytta av babysim senare?
Nej! De är båda så försiktiga av sig så vattnet har nog alltid varit lite skrämmande. O varken av dem kan varken simma eller tycker om att dyka! Inte heller hamnade nån i vattnet som liten o hade haft nytta av att kunna dyka o inte genast dra lungorna full av vatten. Som tur! 
Det är ju en av fördelarna med att vänja babyn vid vattnet. Nått man verkligen kan ha nytta av om nått händer.

Vi försökte nog med en Barn och Föräldrar simkurs också senare, men pojkarna ville bara leka o inte alls göra som tanten sa. O sen dess har ingen velat gå nån simkurs. Fast de båda nog borde göra det.

Så lutar nog mot att vi kommer att skippa babysim denna gång. Så slipper vi stressa iväg till simhallen varje lördag morgon. Vill man så kan man ju alltid passa på nån lördag efter babysim slutat o gå vanligt o simma. Då är ju bassängen uppvärmd o passande varm åt småttingar.

Kommentarer

Populära inlägg