Den bästa campingen


Den bästa campingen är inte alltid den som är störst, har alla bekvämligheter man kan tänka sig, fin lekplats och underbar strand. Nej den kan var nått helt annat, men ändå upplever man den som den bästa.

 För min del var det precis så här. Visst gillar jag den stora fina campingen nära Dubrovnik med precis allt man kan tänka sig och underbar poolområde. Där kunde man stanna många dagar.
Men ändå är den här fina lilla, som vi hittade i Blagaj i Bosnien & Herzegovina, nog ändå bäst.Vi plockade ut en på må få bara, fanns flera olika river camps i byn. Men tror den här var den som på sina sidor meddelade att de hade Wifi. Så då blev det den.

Mitt i byn körde man in på en lite sidoväg, mycket smal väg mellan bostadshus som gick brant ner mot floden. Träden skrapar i taket och man undrar om det nog är tänkt att man skall ta sig ner hit med en så här stor bil. Så ser man skylten, Welcome to River Camp Bara! Vi kommer ner till floden och en liten plattform öppnar sig med bara en annan bil. Ingen reception, ingen personal på plats och inte mycket annat heller. Gubben går fram till det franska paret i den andra bilen och frågar lite om platsen. Hör att det är bara att parkera nånstans, ägaren kommer och tar betalt i nått skede. Här fanns el, snabbt och gratis wifi och varm vatten i duschen. Allt man behöver! Vi stannar!
Så vi parkerar längs floden och konstaterar snabbt att detta gillar vi. Sen var det också bara ett stenkast, eller nå 15 minuters gång, till Blagaj kloster vilket var orsaken till att vi besökte byn. Mycket behändigt att bara kunna gå dit.


 


 Ägaren han kom, 15€/natt var priset. Wifi det fungerade faktiskt utmärkt och fiska det kunde man här också. Duscha kunde man fast det var en gemensam dusch för alla och inget lås eller egentligen så fanns det ingen dörr alls mellan toalett delen och duschen. Men varmt vatten fanns och inga större spindlar heller och man kan alltid ha sina barn som vakter utanför dörren. Fast tvivlar stort att de nu skulle ha stoppat nån som varit påväg in. Med näsan i sina iPads så hade de knappast ens noterat när nån gått förbi dem. Men nu gjorde ingen det och jag fick duscha ostört.

Men ja, jag upplevde den här som den bästa denna sommar, konstigt nog!

Så besöker ni Blagaj med husbil, och inte söker lyxboende, så är den här campingen helt ok.


Kommentarer

Populära inlägg