Längs vägen i Bosnien & Herzegovina


Bosnien & Herzegovina med sina berg och dalar är ett mycket vackert land att bila i!

Vår resa genom landet tog bara två dygn. Hade gärna spenderat mera tid här, men som vanligt hade vi bråttom ner till havet. För strandlinje det har ju detta land inte så mycket av. 
Vi började i norr och körde in i landet från norra Kroatien. Från början var det tänkt att vi skulle stanna i Sarajevo, men tyvärr så fick vi lämna den delen och körde rakt ner till Blagaj. Där vi sov den ända natten i detta land. Från Blagaj körde vi via Mostar till Kravica vattenfall och därifrån till Dubrovnik i Kroatien.


Första streckan efter gränsen från norr präglades av söndriga hus. Hela byar med varannan, eller mera, hus i ruiner. Resten av husen fulla av skotthål och däremellan nått ny bygge. Ganska ledsam vägstrecka. Sen kom man upp i bergen och sönder bombade hus hörde inte till vägbilden mera.Vägarna, om man håller sig till de större, är helt i bra skick. Och landskapet är helt otroligt!
Tyvärr är det ganska smutsigt överallt längs vägkanterna. Folk verkar slänga sitt skräp här. Vi såg t.o.m. hur en gubbe slängde sitt tv ner över kanten av en bergssluttning. Inte nått man ser här hemma som tur är.
Sen kan man försöka ta en kortare väg, eller egentligen försökte vi undvika att behöva köra in i fel del av Kroatien (dit hade den större vägen gått) och tog därför lite mindre vägar genom södra delen av landet. Till slut blev det nog ganska smalt... Men vi kom fram. Om det nu sen gick snabbare så här vet jag inte. Kanske hade det varit snabbare om man kört den större vägen och varit tvungen att ta sig över flera gränser. Men åtminstone var det mera spännande så här!

Så mycket vackert land! Enkelt att ta sig runt med husbil, campingar finns och mycket att se! Euron fungerar som valuta åtminstone på sevärdheter, så man behöver inte fundera på att växla pengar. Vilket är skönt när man bara spenderar några dagar i landet. Kanske får man inte alltid helt rätt kurs, men inte förlorar man nå mycket.
Hit kunde man åka igen!Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg