ButrintVill man ha sig en dos med historia under semestern så skall man styra hit till Butrint nationalpark i södra Albanien. 
Butrint är en ruinstad, en arkeologisk fyndplats, med många fina historiska byggnader. Den äldsta byggnaden är från 800-talet f.Kr. och på området finns bland annat en välbevarad antik teater och ett antikt badhus. Stadsmuren som delvist finns kvar är från 400-talet f.Kr. 

För att traska runt området behöver man ca 2-3 timmar. Bästa tidpunkten är nog på morgonen innan turistbussarna hinner fram, men har man inget emot mycket folk så kan man traska här vilken tid på dagen som helst. För de stora eukalyptus träden ger bra skugga över området och doftar dessutom så härligt!
Vi var som vanligt framme strax när de öppnade och gissa vilka andra som var här, jo en svensk familj. Börjar nästan tro att svenskarna nog hittat Albanien, nå finska hörde jag däremot inte pratas nånstans. 

700 leka per vuxen var inträdet, eller 10€ för 2 personer. Barnen igen gratis! Euron fungerar fint som valuta överallt, men kursen den är ju lite si och så förstås. 
Butrint ligger ute på en halvö och vill man snabbast ta sig vidare söderut så behöver man ta sig över ett litet sund som ligger strax intill ingången till parken. Man kan ju inte påstå att jag tyckte det var en super bra idé att köra husbilen på den här flotten. Men alternativet var flera timmars körning tillbaka samma väg som vi kommit, över bergen längs väldigt smala serpentinvägar. Så vi körde ut på flotten! Nå flera bilar tog de inte på på samma gång. 
Och över kom vi och fick en spännande upplevelse på köpet!
Kommentarer

Populära inlägg