Stobi


Vi besökte två olika turistattraktioner i Makedonien och om man gör en bedömning baserat på dem så måste man nog konstatera att turisterna inte ännu hittat hit, eller kanske de glömt bort detta vackra land igen?!

Glömt bort kanske eftersom här finns alla attraktioner, men de är i mycket dåligt skick och ser så där lite bort glömda ut. Gräs på alla grusstigar, biljettluckor som sett sina bättre dagar, bleknade vägskyltar... Och saknaden av andra turister förstås. Tror de flesta turister som kommer hit väljer att besöka Ohrid området istället för inlandet. 

Men vi besökte alltså Stobi ruinstad som ligger ca 50 km från gränsen till Grekland och ca 80 km söder om Skopje. Vi och några tanter var de ända turisterna här. Besöksavgiften gick på 2€/vuxen, så inte var det dyrt precis heller. Och också i Makedonien fungerar betalning i euro överallt. 

Vackra mosaiker, intressanta ruiner, litet område så man traskar lätt runt på en timme, strax intill motorvägen så ingen omväg alls blev det. Värt att besöka om man har vägarna förbi!
Påfågel mosaiken är det som området är känt för!
Så vackra!
Den här han ställer sig lite överallt och vinkar åt alla. De flesta tycker han är jätte rolig och vinkar tillbaka. Själv tyckte jag han var mindre rolig just här när han envisades med att stå på fel sida om kedjan. Men inte gjorde han nån skada där han stod och vinkade!Kommentarer

  1. Vad annorlunda att komma till en turistattraktion där det är så lite folk! Ser ut att finnas en del att titta på! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sen var det mycket folk här om man jämför med det nästa stället som vi besökte, där fanns det inga andra!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg