fredag 21 juli 2017

Ja alla campingar kan ju inte vara super!Campingar blev det besökt en hel del av denna sommar också. Vissa bättre, vissa sämre, vissa väldigt dåliga! 


Jag hann under resan aldrig skriva nå inlägg o campingarna som vi besökte. Det fanns så mycket annat att skriva om och så lite tid. Man har ganska begränsat med tid för sånt när man reser med tre små. 

Men sammanlagt blev det 20 olika campingar denna sommar. Många var jätte bra, de flesta helt ok, men så fanns de dem som man aldrig skulle återvända till. Priset per natt för en husbil med 2 vuxna och 3 barn och el till varierar runt om i Europa, men i medel runt 20-30€. Då var det billigaste 17,50€ och det dyraste 50€ per natt. Priserna stiger också överallt från juli. 


Camping Paemer i Albanien


Den absolut dåligaste campingen som vi kom till i sommar var i Slovakien. Vi hade kört hela dagen och behövde stanna så att barnen skulle hinna röra på sig lite innan det var sovdax. Så det blev att vi valde en camping snabbt på nätet och körde dit. För det första så kunde de inte ens hjälpligt engelska här och platsen hade nog sett sina bättre dagar. Vanligen är jag inte så kräsen med duschar och sånt, men här ville man nog inte ens gå in i servicebyggnaden. 
Men eftersom det började bli sent och vi ändå bara skulle sova och starta tidigt, så spelade det inte så stor roll hur här såg ut. Det fanns en liten bäck som pojkarna roade sig med att slänga pinnar i. Jätte roligt tyckte de. 

För att göra saken ännu bättre så började det stört regna på kvällen, första regnet på hela resan, och det höll på hela natten. Vi hade tänkt starta tidigt, 4.00. Men gubben var nog redan på kvällen lite skeptisk på hur det skulle gå när vi stod på en gräsmatta i liten uppförsbacke och det regnade så mycket. Nå han hade ju helt rätt. Vi var helt fast! Ingen chans att komma loss själva. Trodde redan att vi skulle få gå och sova några timmar till. Man kan ju inte vänta sig drag-hjälp 4 på natten. 
Men vårt försök att komma loss väckte en annan campare och han var vänlig (eller ville få bort oljudet snabbt) och drog loss oss med sin bil. Inget gemensamt språk hade vi här heller, men det behövdes inte. Loss kom bilen ändå. Tacksamma körde vi mot saltgruvan och var framme helt enligt tidtabellen. 

Ja det var den sämsta för i år. Hade tänkt skriva om den bästa också, men kan inte bestämma mig för vilken det var. Så det får bli ett längre inlägg om DE bästa lite senare. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar