fredag 29 januari 2016

UV-dräkt åt bebis

En UV-dräkt behöver han ju ha, fast han knappast "badar" nå jätte mycket! Sökte först en helt vanlig för bad bruk, men de var ju slut överallt. O bra så, då hittade jag ju dessa soldräkter istället. Som nog passar betydligt bättre åt en bebis än de kalla baddräkterna.

Skillnaden är stor på baddräkt o soldräkt. Soldräkten är gjort av ett tunt, mjukt o svalt material som andas. Perfekt att ha på bebisen i värmen fast han inte skall bada. I den kan han både sova o bada. O knappar i grenen har den också som underlättar blöjbyte. Materialet trokar också snabbt till skillnad från en baddräkt som tar en evighet att få torrt igen. Filtrerar bort 98% av solens UV-strålar!

Hade först beställt en All in One SplashAbout UV-dräkt av storleken 6-18 månader. Den var super bra, men passade perfekt just nu. Hur kan en dräkt som är tänkt till 6-18 månader passa perfekt på en 4½ månaders bebis?! Så kom ganska snabbt fram till att den dräkten kommer inte att gå på nå mera när han är 6 månader. Eller visst hade den kanske gått på, men det är ju tänkt att den skall vara lös o bekväm o det hade den inte varit mera då.


Så då beställde jag en Sunseal UV-dräkt från Jollyroom istället o kepsen till! Detta märke hade helt normala storlekar, vilket verkligen underlättar valet! Denna 80 nrs är ju en lite för stor ännu men nå mindre hade ju blivit för liten!


Så nu är han klar för solen! Vår lilla turist!

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Vi börjar nog alla vara klara för lite sol o värme snart! :)

   Radera
 2. Hej! Så fin denna uv-dräkt är! Jag kikar just på samma dräkt (i strlk 80 som är den största den görs i), men till min tjej som är 18mån och 81 cm lång. Är det en strlk 80 din pojke har på bilden och isåfall, hur lång är han? Tack på förhand! /Emma Shanley

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, det är en storlek 80 dräkt som han har ja! Vi testade den faktiskt igen nu när det var så varmt förra veckan o då gick den ännu jätte bra på. Men då är han bara 9 månader o ca 75 cm lång. Jag tror inte den kommer att rymmas mera när han är 80 cm! Kanske utan blöija men inte med! Vi har tyckt jätte mycket om den, sval o skön att ha i värmen, men vi har nog inte testat den i vatten alls ännu.

   Radera
 3. Aha, då låter det inte som ngt som funkar för min tjej. Jättetack för snabbt svar och verkligen super att få tips av dig som provat så slipper man köpa fel. Hoppas dräkten funkar fint för er hela sommaren coh att ni får mkt användning för den! Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att jag kunde hjälpa till! :) Tror nog vi får nytta av vår i sommar eftersom vi kommer att semestra 2 veckor på Korsika!

   Radera