Hur jag tränar, eller egentligen inte tränar, på resor!

Hur många packar inte med träningskläder eller åtminstone löpskorna när de åker på semester i tron om att de kommer att användas?! 

Det har åtminstone jag gjort. Många gånger! Fast för det mesta förblev de nog oanvända. Eller vem försöker jag lura. De blev alltid oanvända! Tränade inget vidare annars heller när jag var yngre så varför jag trodde jag skulle göra det på semestern förstår jag inte riktigt. 

Nuförtiden har jag godkänt sanningen för mig själv! Man hinner inte träna på resor när man har barn. Bra om man hinner hemma. Visst man kan tänka, "jag stiger upp tidigt o springer en stund på stranden!" Nå just den morgonen så stiger ju barnen förstås upp ännu tidigare än vanligt. Visst barnen klarar sig ju med sin far, så man kunde bra ta sig tid att springa en stund. Men inte skall man tro att morgonsysslorna är fixade sen när man kommer in svettig o varm. Nehej då har man allt det kvar ännu o jätte bråttom eftersom alla är hungriga. Så jag har helt enkelt konstaterat att det är inte värt det. Plus att jag hatar att springa annars också. Är mera en gå på gymmet person. Men gubben han var o sprang en eller två mornar när vi var på Kap Verde. O konstigt nog så var barnen klara o alla redo att gå till frukost när han kom ur duschen! Hmm! Vackra soluppgångar hade han också tid att beundra! 
Sprang gjorde också flera av mina systrar o deras gubbar. Alla är tydligen inte lika lata som man själv var i den åldern. Eller kanske tränandet är mera på tapeten nu än det var då?!
Gym finns det ju på de flesta större hotell eller campingar för den delen o tanken har varje gång varit att besöka stället nån dag. Men inte heller det har blivit av. Dagarna går ju nog ändå snabbt när man passar simmande o lekande barn. Inte många minuter man får ligga i solstolen. På Kap Verde sprang vi uppför sanddyner. Det var motion det!
På större hotell ordnas det ju ofta andra sportaktiviteter också under dagarna. Som yoga, aerobic o annat. Kan ju vara rolig omväxling från att ligga i solstolen. Vattenaerobic har jag testat nån gång, ja innan barnen o det var riktigt roligt. Det krävs ju ingen utrustning för det heller. Bara att stiga upp ur stolen o hoppa i. Ok, detta har hänt typ en gång! Så på två veckors semestrar kan man nog säga att jag inte tränar alls. Men man får ju motion av allt sightseeing förstås. Oftast traskar man ju jätte mycket. Men när vi åkt på husbilssemester o varit borta en månad åt gången då har man nog blivit tvungen att träna lite också. Annars hade nog ryggen gett upp av allt sittande. Men att träna i husbil är ju inte så lätt, om man inte har ett förtält förstås. Vilket vi inte har. Man ryms ju inte så bra på golvet (har nog testat det också). Utomhus på mattan finns det ju gott om utrymme, men tyvärr oftast mycket publik också. Men lite underhållning måste man ju bjuda på om nån nu vill titta! :) 

Så när det nu snart blir dax att börja packa inför Kuba så blir nog träningskläderna hemma! Har nog tränat tillräckligt de senaste månaderna (hade ju ett viktmål att nå) o förtjänar en paus. 

Kommentarer

  1. Nog är det svårt att träna på resan alltid! När vi var ute ett helt år fick vi lite panik. Hjälp, ska vi inte träna på hela året??? Haha. Springa funkar ju, men det är så trååååkigt. Därför skaffade vi vårt träningstält och kör våra pass i det ;) http://www.freedomtravel.se/2015/10/att-borja-trana-efter-ett-langt-uppehall/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja ett förtält hade varit bra att ha. Inte bara för träningen. Men det kräver ju att man är lite längre än en natt på samma ställe om det skall vara nån idé med att slå upp ett sånt.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg