söndag 24 januari 2016

Hur gick det...

Hur gick det nu då med MPR-vaccineringen av Colin!? För läsare som inte är så insatta i barnvaccinering så MPR (Mässling, påssjuka o röda hund) -vaccin ges i två omgånger, vid 12-18 månader o sen vid 6 år. Men skall man ut o resa rekommenderas vaccinet från 6 månader. O får man en dos innan 11 månader så räknas detta som en extra dos o man får ändå de två andra senare. Nu var problemet det att Colin blir 6 månader först tre dagar in på resan o för att få skydd borde han därför få vaccinet redan som 5½ månader.

Så efter att ha talat med tre olika läkare o rådgivningstanten igen så fick vi ett svar. Eller nåja flera svar kanske. En läkare sa "vet inte, fråga en barnläkare!" o den andra sa "några dagar skall inte göra nån skillnad". Slutade sen att det ringdes till THL o rådfrågades deras läkare. De hade tydligen förklarat detta mycket noggrant med antikroppar hit o dit, men svaret var att "Jo man kan ta det tidigare än 6 månader"!

Hade man på nått annat sätt kunnat skydda honom från mässlings smittan så hade vi nog inte gett honom vaccinet ännu, utan följt det vanliga programmet. Men eftersom mässling är smittsamt o dessutom luftburet så kan man ju inte skydda sig på nått annat sätt. Jo man kan stanna hemma förstås! Som säkert många tänker! Men resan är ju redan bokad o de äldre barnen har sett framemot resan så länge. O när vi bokade resan för ett år sen så var ju tanken att jag själv klart kommer att amma ännu när vi åker. Så har jag ju gjort vid 6 månaders åldern med dom två andra o då hade han ju inte behövt nå vaccin. Men så gick det ju inte utan han ville ju bara ha flaska redan som 2 månader.

Så nu kommer han att få vaccinet! Ett problem mindre!

Dax för nästa problem! Vilket är att Aurinkomatkat hittar vår havsutsikt igen! De verkar ha tappat bort den! Måste nog säga att jag ger inga bra poäng åt detta resebolag. De klantar till det gång på gång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar