Kalas med Roblox tema


Så har vi firat i två dagar,  först med kompiskalas och sen med släktkalas. 
Och roligt har vi haft! 




Vi började kalasandet på hans riktiga födelsedag med kompiskalas på kvällen. Mörka moln drog över himlen hela dagen och kvällen, men som ett under så kom vattnet först senare efter kalaset. Så pojkarna kunde vara ute och springa, ha skattjakt och brottas. 

De börjar ju bli för stora för "metande" av kompispåsar, så då blir det skattjakt istället.




Ja bara pojkarna bjudna på detta kalas. Vi har alltid kört med den regeln, att endera bjuder man alla eller så bjuder man bara alla pojkar. Så tycker jag att det är rättvist. 
Och dessa sju pojkar de kommer ju så bra överens, vad jag vet åtminstone. Ingen tyst och stillsam grupp...verkligen inte...men det gick förvånansvärt lugnt till under kalaset. Alltid ett plus när man kan skicka hem alla oskadda!




Rock-tema på kompiskalaset. Roblox hade ju gärna fått vara temat helt och hållet men såna koppar och fat finns ju inte. Så det blev rock, svart och guld istället. 




Har för länge sen konstaterat att tårta på kompiskalas är helt onödigt. Så länge det finns en hel del godis, kex, chips och nått annat bakat till så är de helt nöjda. 
Så tårtan sparar vi åt de vuxna. 


På lördag väckte vi 8-åringen med sång och gåvor. Höll på och bli lite kaos när minstingen märkte att det vankas gåvor och att han bara får ge bort dem, inte öppna själv. När gråten överröstade sången så fick vi ta en omstart. Snabbt och slå in en av presenterna som fanns färdigt till hans kommande kalas om några veckor och så testade vi på nytt. Blev lite bättre denna gång, men gåvan borde ju ha varit exakt samma som storebror fick, förstås. 


Floss-tröjan var en av de bästa presenterna.

Sen väntade vi in gästerna, som i detta skede är betydligt mindre nu när två av mina syskon bor utomlands för tillfället. 




Roblox var ju temat och tårtan förstås också. Samma bagare som alla gånger, min mamma med hjälp av Janina.




Lite kris och nära till tårar blev det med blåsandet av ljusen också. Men när minstingen fick blåsa en gång han också så var det bra. Inte så lätt att vara liten och behöva ha allt samma som storebror.
Hjälper ju inte att försöka förklara åt en snart 3-åring att det är hans tur om tre veckor. Sånt går ju bara inte hem ännu.




Har ju ordnat några kalas genom åren och de går ju i samma mönster alla. Och man märker att det rullar bättre och bättre för varje år. Inget stress behövs mera när man vet precis vad som måste göras i vilket skede. 

Är ju fullt medveten om att barnen aldrig krävde fina blommor i vasen eller vita dukar. Och att en grupp med 8-års pojkar knappast ens lägger märke till blommorna när de ser skålar med godis bredvid. Ja idag hade nog mina pojkarna märkt om det inte varit dukat fint. Eftersom de är vana vid att det skall vara så och sånt tar de ju bara för givet idag. Att det skall vara teman, att man skall beställa nån extra dukning, att det skall vara en speciell tårta. Sånt är viktigt när det är ens eget kalas.
Men frågar man efter att de varit på nån kompis kalas om såna detaljer, så har de ingen aning om hur det såg ut och bra var det ändå. Så antar att man kunde ha sluppit betydligt enklare undan med kalasen om man från början gjort det enklare. 

Men jag gillar att fixa och göra, för dem och för mig själv!




Så nu var det färdigt kalasat för denna gång. Nästa kalas om 3 veckor då!


Kommentarer

Populära inlägg