En promenad i vackra Tallinn!


Huvudstaden i vårt grannland har så så mycket fint att upptäcka. Vet inte hur många gånger jag besökt staden, har tappat räkningen. Men trots det så finns det ännu så mycket kvar att se.
 I sommar spenderade vi två dagar i staden som avslutning på vår caravantrip och hann med två sevärdheter och en promenad. 




Promenaden gjorde vi förstås i gamla staden! Var annars!
Så många fina gamla byggnader och speciellt den västra delen av gamla staden, uppe på Domberget, med den storslagna utsikten. Den delen gillar jag stort!




Senast vi tog en längre promenad här så lyckades vi skrapa till oss två parkeringsböter och då hade vi bara en liten bil med oss. Så när vi nu anlände mitt på dagen i slutet av juni så tänkte vi att det kommer att vara helt omöjligt att få husbilen placerad nånstans. Ja vissa trodde inte alls att det skulle gå och var lagom nervös redan innan. Men det visade sig att det fanns hur bra parkering som helst strax nedanför Lindamäe parken. Lite fick man googla innan och betala förstås, men här kunde man ha övernattat i bilen också om man så velat. Såg att andra caravanare gjorde just detta. Vilket man gott förstår, eftersom de flesta riktiga campingarna ligger en bit utanför staden.Vi har testat två av dem och väljer nuförtiden alltid Pirita hamn camping. Den är absolut bäst av dem.




Visste ni att Tallinn gamla stad är den bäst bevarade medeltida staden i norra Europa!?
Kan man lätt tro, när man strövar omkring längs dessa gamla kullerstensgator. 




Medeltida gator täckta med kullersten, tak med rött tegel, långa stadsmurar, mäktiga stadsportar,  spännande historier, gångar under staden, ja här finns så mycket spännande för både barn och vuxna. Så vi kommer tillbaka nästan varje sommar. Ibland blir det bara ett snabbt besök i ett museum eller nått annat som passar barnen i väntan på att färjan skall gå. Och ibland har vi stannat ett par dagar och hunnit med lite mera. 




 I sommar råkade det vara en ganska kylig dag när vi kom till Tallinn. Och sen kom regnet också och ändrade våra planer lite. Men som tur så finns här en massa att hitta på fast det regnar. Men dessa i ett senare inlägg. 


Kommentarer

Populära inlägg