End of summer


En avslutning på en sommar!
För i natt kändes det nog som slutet på denna sommar! En sommar som på alla sätt kanske inte varit den bästa, men en sommar som vi nog kommer att minnas för alltid. 




Ännu natten till lördag klarade vi oss fint utan värme i bilen och på fredagen var det helt ok sommarväder ännu. Men igår var det nog bara att plocka fram jackorna och sätta på värmen i bilen. Förstås satte vi på värmen först strax innan vi skulle och sova. Man är så van med att det skall vara varmt så ingen tänkte ens på nå sånt. Lite krispigt var det nog att krypa ner under täcket. 

Men innan vi kröp ner under täcket så firade vi förstås slutet av sommaren, som det hör till med god mat och eld i olika format. 




Vår brasa brann upp igår. Lite nostalgiskt eftersom den legat där på stranden nu i tre somrar. Första brasan som Colin får vara med om. Storm och elände har förstört våra planer på brasa de senaste åren men igår var det vindstill när är vi tände på den. 




Men först måste den ju lite byggas om. Lite platt och ful blir den när den legat där i flera år. Så på dagen plockade vi om den så att den såg ut som en brasa igen (och blev större än grannens och därmed blev de tvungna att hämta mera ris till sin i sin tur). 




Den här brasan var verkligen inte svår att få och brinna och den brann upp på mindre än en halv timme. Sommarens torka hade gjort sitt och de senaste dagarnas regn hjälpte nog inget. 
Men vi konstaterade att det var precis lagom, ingen orkade stå och titta på den nå längre tid ändå. Och när mörkret föll så tände grannarna sina. Jag tycker brasan skall tändas i skymningen så länge man ännu ser vattnet och alla de vackra färgerna av solen. Bilderna blir så mycket mera än bara ett mörker då. Så vår brasa brann ner medan skymningen föll. 




Sen var det dax att tända lyktor och facklor och spränga lite pengar i vädret. 
Ganska synkroniserat är firandet på veneziaden också. Inte som på nyår när alla med barn i familjen skjuter sina raketer tidigt och sen alla andra runt midnatt. Nu sprängde alla sina runt samma tid, vilket gör att man kan stå och titta på andras raketer också.  Blir så mycket mera när man så gott som hela tiden i nån timmes tid kan se raketer som flyger upp omkring bukten.




Sen badades det bastu i skenet av brinnande brasor och dånet av raketer. Hur länge har jag ingen aning om för jag och pojkarna kröp ner under täcket strax före midnatt. Ganska mysigt hade vi när vi låg där och lyssnade till ljudet av de sista raketerna. 

Det var den sommaren, nu tänker jag officiellt kalla det höst!


Kommentarer

Populära inlägg