Blixtar och dunder - energia avustuskeskus


Vill du veta mera om elektricitetens historia, vill du uppleva när det blixtar inomhus?!
Då skall du besöka Tallinn energia avustuskeskus i centrum av Tallinn. 





Vi hade tänkt oss nått helt annat program för den här dagen, men så började det regna och vi fick tänka om. Alla aktiviteter som vi hade tänkt oss krävde solsken eller åtminstone nått annat väder än regn. Sen hade vi också besökt en hel del av de inomhus aktiviteter som finns, som t.ex. Estlands sjöfartsmuseum, som också verkligen är värt ett besök. Så det blev en hel del googlande innan vi bestämde oss för energiakeskus. Som jag aldrig tidigare hade hört talas om och jag hade nog inga riktigt höga förväntningar innan vi kom dit. Namnet låter ju inte som nån höjdar attraktion och t.o.m. ingången såg för enkel ut på nått sätt.




Men det visade sig vara ett helt perfekt val för den dagen.

Energiakeskus finns beläget strax intill gamla staden och inträdet hit är bara 25€/familj. Inget super stort ställe, men vi fick gott 3 timmar och gå här.




Här finns en hel del experiment liknande saker som barnen kan testa. Allt har förstås nått med energin att göra. Och det bästa med detta ställe är att man får röra i allt. Och det finns ett lekrum också, där de minsta kan springa av sig. Vår 10-åring tyckte lekrummet var tråkigt, förstås, men de två andra hade roligt.




Sen ordnas det olika föreställningar under dagen. Vi deltog i "Blixt-föreställningen" och "Upp med håret". Barnen tyckte båda var super och till min förvåning så ville de allihopa med och testa.

Ja inte i Blixt-föreställningen förstås, där måste man hålla sig lite undan.




Men "Upp med håret!" var Så roligt!




Så har du några timmar över i Tallinn och redan har besökt sjöfartsmuseet och de andra mera kända sevärdheterna/attraktionerna så ta en sväng förbi här! Är dina barn nyfikna på allt, som mina, så kommer de att gilla det!



Kommentarer

Populära inlägg