Tvillingsjöarna på Bali


Vill man se vacker natur, några tempel, lite apor och en massa selfieplatser så skall man göra en trip upp till de tre sjöarna i mitten av Bali. Varför området kallas för tvillingsjöarna vet jag inte, det borde ju vara trillingsjöarna!





Hur som helst så här finns Tre vackra sjöar, vart ett av dem har vackra tempel som man kan besöka, lika så fina risodlingar. Jordgubbar såldes det lite här o var, sånt såg jag ingen annanstans på ön.
Ett område på Bali som jag inte ångrar att vi besökte.

Vi gjorde en dagstrip upp till sjöarna. Helt ok vägar, men det går väldigt långsamt förstås eftersom man åker omkring på slingriga bergsvägar. Ner valde vi sen en modell mindre väg, som de lokala tyckte att man borde undvika. Men vägen gick genom små fina byar och gjorde vår tillbaka resa betydligt kortare så vi valde den ändå. Inget vi behövde ångra, för den var helt körbar. Vi har kört på betydligt mindre och dåligare vägar t.o.m med husbil.




Selfieplatser kryllar det av här uppe. Man kan lugnt säga att det finns för många av dem. 
Vi stannade vid dehär portarna, som ligger vid den mellersta sjön. 
Ett selfie-måste ställe! Finns ett eget inlägg om den saken här




Den vackraste platsen, enligt mig, var Ulan Danu Beratan templet. I mitt inlägg om "templet vid sjön" kan man läsa mera om den platsen. Det var värt ett besök!
I området finns också flera andra tempel, t.ex. Pura Ulun Danu Bayan och vattenfall, värda ett besök. Lite synd att min fot där o då vägrade sammarbeta med mig och vi fick stå över mera traskande. 




Vägen som vi valde ner igen var som sagt inte stor. Men början såg helt körbar ut. Hej den hade ju asfalt t. o.m. Så trots att vår hushållerska var av den åsikten att man inte borde ta den vägen, så gjorde vi det ändå. "Hej, vi testar, hur dåligt kan det egentligen vara"- mentaliteten bruk vara den vi kör med. Och ja, den var ganska smal, och hade rasat in lite på nå platser. Men den var betydligt vackrare och intressantare än den andra. 




Små byar hängande på bergssluttningar och skolbarn som kom hem från skolan. Alla i fina skoluniformer, men olika för varje by. Hundar överallt längs vägarna, lite apor här o var, men mest hundar. 

Ja kanske man kunde säga att man såg mera av det riktiga Bali när man valde att köra en väg som turistbussarna inte kommer sig in på.





Kommentarer

Populära inlägg