Japan dag för dag, Del 1


Japan är ett väldigt intressant land, på många sätt. Japanerna, ja de påminner på många sätt mycket om oss finländare. Gillar att köa t.ex. och har en passion för karaoke. Men på samma gång så är folket och landet också väldigt olikt från hemma. 


Jag gillade en hel del med landet och hade en fin vecka, men hade jag åkt dit som turist?!
Njaa, kanske inte!Men så har jag ju inte sett landet under körsbärsträdens blomning heller. Tror nog att det är då man skall besöka Japan för att få det vackraste ut av det. 
Nu var ju den tiden förbi för länge sen, men istället kunde man äta körsbären nu. Som för övrigt är så dyra att t.o.m. Japanerna själva väljer att äta de importerade bären, som lär vara betydligt billigare. Lite sötare var de kanske mot bären som växer i min egen trädgård hemma. Men inte var det nån stor skillnad, förutom priset då. 

Ja vad gjorde vi då annat än åt körsbär?! 
Den här gången tänkte jag testa mig på en kort dag för dag summering av resan. Var ju inte där för att turista utan för att jobba, men lite turistande hann vi med förstås vid sidan om.

Vi anlände på måndag morgon till Tokyo och lyckades utan större problem både lösa ut pocket wifin från posten och få skaffat ett Japan railway pass och ta oss in till Tokyo. Tåget från Narita flygfält in till Tokyo station tog ungefär 1 timme. Vi anlände runt lunchtid och låste in bagaget i förvaring och gav oss ut på stan. Första anhalt var det Kejserliga palatset och parken som ligger strax intill Tokyo station. Parken var förstås stängd på måndagar, som så många andra sevärdheter i Japan. Skall man turista så skall man undvika måndagar. Sen hann vi ännu se Tokyo tower och ett tempel innan vi traskade tillbaka till Tokyo station för att träffa resten av gruppen och ta tåget till Sagae norr om Tokyo. Att hitta var vi lämnat bagaget visade sig sen vara lite av ett problem... vi fick fråga några gånger om hjälp innan vi lyckades hitta väskorna. Men de hittades precis där vi lämnade dem, bara det att vi missade oss på våningen lite. Tåget ut till Sagae tog 3 timmar och vi anlände runt en 21-tiden till hotellet. Hade hoppats på en tidig kväll eftersom man i detta skede redan varit vaken långt över ett dygn men det blev kvällsprogram istället och vi fick stifta vår första bekantskap med japansk karaoke. Tisdag, och dax för fält delen av konferensen. Besök till bland annat en Bentonit gruva ingick i programmet. Bentonit är det som man sätter i te.x kattsand. Intressant dag med besök i en gruva som kanske inte riktigt hade uppfyllt säkerhetskraven här hemma... men lite knakande och små mängder sten i huvudet klarar man ju av. Första gången som man var tacksam över att man blev tvungen att ha hjälm på sig och över att man kom ut igen.  
På kvällen blev det middag med många olika japanska rätter. Och tro det eller ej, mera karaoke!
Onsdag var mötesdag. Och vi fick stifta bekantskap med Japanernas lunch-box och förstås de dyrbara körsbären!
Sen efter en hel dag med möten så var det skönt att koppla av i hotellets egen oncen. En oncen är typ japanernas spa och vattnet kommer från varma källor. Jag och min kollega låg över en timme i utomhusbassängen. Helt perfekt temperatur och ett stilla regn och detta var lätt dagens bästa stund. Ett eget inlägg om oncen kommer i nått skede. 
Sen blev det middag igen, men ingen karaoke ikväll. 
Ja det var första delen av resan!
Fortsättning följer...


Kommentarer

  1. Oj vad spännande! Japan vill jag oxå besöka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Japan var ett intressant land o så här i jobbets tecken var det nog extra intressant. Man såg en hel del som man kanske som turist hade missat.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg