Härliga vårväder, äntligen är du här!


När man sitter där i solen med sin kaffemugg eller sitter i köket på morgonen o tittar på en strålande soluppgång, så just där o då är det härligt med vår!
Vilket vackert och varmt väder vi fått njuta av detta veckoslut! Och har därmed ingen aning om vad jag skall sätta på barnen till skolan i morgon?! Luften är varm men snön är kall och mina barn de ligger i snön! Det årliga dilemmat alltså!

Och så smutsen...tänk om man kunde vara så duktig så att man klarade av att blunda för all gyttja som kommer in i huset. Inte se eller bara strunta i alla smutsiga skoavtryck eller tassavtryck. Tyvärr så ser jag dem, kombinerat med all katt/hund-hår som finns överallt! Det gör mig tokig och nya regler åt familjemedlemmarna dyker upp dagligen! "Släpp inte in katterna direkt i huset!" "Plocka upp kuddar o filtar ur soffan till natten!" "Ta av er skorna ute (från att förra veckan gå direkt längst bak i hjälpköket o ta av er där)" osv. Många regler! Ingen minns dem! Men också bara jag som störs av allt! Hmm... en kamp som inte går att vinna, men som också är helt omöjlig att inte föra.

Gå ut o njut av vädret o strunta i insidan! Vi kör på den idag, tycker jag!Men vår gårdsplan ser alltså ut som en stor gyttjepott och vi har så mycket snö kvar att så här kommer det att se ut i veckor ännu! Så när man släpper ut ett barn på nästan 3 år, i full kurakläds mundering förstås, så är han ändå dy blöt på bara en halv timme. Igår fick vi gå in för att han på riktigt fick en kallsyp i en vattenpöl! Det var nått nytt! 
Sen när man kommer in efter den halv timmen så har man 3 sett av gyttjiga kläder att putsa o torka nånstans, ja o hunden att tvätta, o sen hela hjälpköket. "Var det nu värt detta?" är en fråga som hoppar upp i huvudet just då! 
Bara att tänka, det blir bättre! Om det inte blir en regnig sommar igen förstås. 
Men redan idag var det bättre! Man behövde inte lika mycket kläder på sig och t.o.m. minstingen höll sig nå så när torr i flera timmar. Så det blev sol och gyttja för hela slanten! Samt första kaffet i uthuset och inledning av cykelsäsongen. 

Kommentarer

Populära inlägg