Sommarresan i år


Finns det nå bättre än att planera nästa resa?!
Ja åtminstone så är det en av mina favorit saker att göra!
Och nu är det sommaren som står på tur.
Den sjunde Caravantripen!


Ja vi behöver ju inte fundera hur, bara vart! Vart husbilen skall rulla denna gång!
Eftersom det nu är det sjunde året som vi åker iväg så börjar det onekligen bli lite "jaha vart skall vi åka denna gång?" Men visst finns det ännu massor av platser att besöka i Europa. Nya länder är det däremot svårare att hitta nå mera. Så lite känns det ju som om man redan gjort detta, eftersom det är omöjligt att ta sig ner på nått nytt sätt och det blir samma platser som man sett förut. En ny rutt hade varit färjan Helsingfors-Tyskland, den har vi ju inte testat, men 36 timmar på båt är inget som lockar nån av oss. Så då blir det endera genom Sverige eller längs via Baltica. Och får jag välja så föredrar jag nog de baltiska länderna, det går helt enkelt snabbare när man inte behöver sitta 12 timmar på båt först.

Så ner längs Via Baltica rullar vi igen i början av juni. Målet denna gång är Sardinien. Ja i år kan man säga att vi har ett mål, eftersom vi stannar på samma ö en längre tid. Två veckor är tanken att vi skulle köra runt på ön. Vad vi skall se och göra är ännu väldigt oklart, förutom bada, bada o bada då.
Men färjbiljetterna är köpta, så en tisdagskväll tar vi nattbåten över från Livorno i Italien till Olbia på Sardinien. Och två veckor senare tar vi båten över från Olbia till Civitavecchia strax norr om Rom. Tanken är att besöka Rom och Vatikanen. Så mycket är bestämt och färdigt bokat. Sen har pojkarna planerat in Playmobilparken och en super bra (enligt dem) leksaksaffär vid Gardasjön på nervägen och en djurpark på hemvägen. Nå mycket mera hinner vi knappast ens med, eftersom vi har tänkt klara av resan på tre veckor i år. Mot det vanliga fyra. Och med två veckor ute på ön så blir det lite knappt om tid för resten av resan. Men i teorin skall det gå bra. Vi får se sen hur det går och det går ju alltid att skarva till med nån dag om man helt enkelt inte hinner.
Nu borde man planera lite sevärdheter och en rutt på ön också. Att jag vill besöka staden Bosa det är helt klart. Vackra hus är alltid nått för mig.
Vackra stränder, ja tack. Såna kommer det också att bli massor av. 
Och flera gamla städer blir det garanterat också. Nån dag snart skall jag sätta mig ner och göra upp en bättre plan för ön. Har nån nå tips på platser som vi inte får missa så tar jag gärna emot såna.
Så så kommer vår sommarresa i stora drag att se ut i år.Alla bilderna är lånade från Pixabay!

Kommentarer

 1. Härligt! Roligt att planera! Och vi älskar Sardinien :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att jag kommer att gilla den ön.

   Radera
 2. Å vad roligt att hitta din blogg o läsa om era resor! Vi är också från Österbotten och planerar vår första husvagnsresa ner till Europa denna sommar! :-) Vi åker andra veckan i juni med färja till Travemûnde o siktar på cykling i Alperna, Gardasjön o ev Kroatien. Blev övertygad om Via Baltica när jag läst din blogg så siktar sen på den rutten på väg tillbax i mitten av juli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du hittat hit och hoppas du hittar nått som kan vara till nytta för er! :) Det är så vackert vid Gardasjön o det finns flera bra campingar där. O i Kroatien finns det så mycket fint att se o göra, vi har varit där tre gånger med husbilen. Och Via Baltica är det absolut inget fel på, mycket tyngre trafik kan det vara men om man kan så skall man passa på o köra på helgen, då är det relativt lugnt. Hoppas ni får en super resa!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg