Bästa och sämsta med Bali


Hur man upplever ett land eller en plats är väldigt olika från person till person fast man ser och gör samma saker. Olika personer ger olika upplevelser!
Här kommer Bali från en 2-årings syn och upp till en 50+ årings syn!


Enligt mig var naturen och kulturen och upplevelsen det bästa. Kan kanske inte peka på nån speciell plats eller händelse som var bäst eller sämst. Gillade inte smutsen, det är ju klart, men alla platser var ju inte smutsiga. Bali är en vacker ö, med mycket fint att se och uppleva. Man måste bara hitta dem och kanske ibland välja att se förbi allt det andra.
Men mina åsikter har ni ju hört redan flera gånger, så här kommer istället de andra resenärernas åsikter. Och vi börjar från minstingen!


Colin

Han minstingen så gillar ju djur väldigt mycket. Så besöket till elefantparken nära Ubud var nog den absoluta favoriten. Stor kakka, är vad han speciellt kommer ihåg! :)
Sen hans sämsta med Bali är ödlorna i taket på kvällarna. dem tyckte han var lite obehagliga. Och förstås apan som drog i hans byxor i Monkey forest den saken kommer han alltid ihåg när man pratar om Bali.  En demonstration av hur de drog får man alltid också!
Romeo

Han är kanske den av sönerna som man lyckas få och tänka igenom saken lite när man ställer en fråga.
Så det bästa och första han kom på var, bada i poolen. Ja de badade så gott som hela tiden. En liten regnskur nu och då hindrade inget!
Det andra var för honom också Elefantparken. Där man fick mata och röra vid elefanterna och så kakkade den en stor klimp. De kommer ihåg sånt som var viktigt!
Tredje bra var Gili air där man fick åka med häst och kärra och såg han vilda delfiner från speedboaten på hemvägen. 
Det dåliga för honom hade också att göra med speedboat resan, nämligen turen ut som var högljud och varm och han mådde dåligt. 
Kevin

Bästa med Bali enligt Kevin var att bada och leka i poolen och att spendera tid i villan och spela förstås.  Colins födelsedag var också rolig, kom han sen också på!

Det dåliga igen var allt det andra som tog tid från det han tyckte var roligt! Att åka och se sevärdheter var super tråkigt! Han nämnde vid ett flertal tillfällen att han inte ville se nå fler tempel!

Det att han mår jätte dåligt i bilen hjälper ju inte saken. Kan tänka mig att om jag också satt och kastade upp hela vägen nånstans så skulle jag kanske inte heller gilla sevärdheter så mycket. 
Jani

 En ögon öppnade upplevelse på hur smutsig världen är!
Att köra på de små slingriga vägarna uppe i bergen var bäst!

Mommo

Git git vattenfallen var vackra och att kasta sig ut i vattnet med lian det var roligt. 
Dåligt var nog smutsen också enligt henne. En underbar sandstrand hade varit att föredra. 
Kommentarer

 1. Tack för alla blogginlägg om Bali. Intressant när man själv har varit dit och få läsa om andras upplevelser. Jag har varit dit två gånger och vi har bott i Sanur största delen av tiden men också bott på Gili T och Nusa Lembongan och Ubud.
  Vi var bara en natt på Gili, om jag far dit igen, som jag hoppas på, så skulle jag definitivt vara fler nätter där och kanske även på någon annan av Giliöarna.
  Nusa Lembongan var intressant, men ett besök får räcka. Trafiken där var ett problem. På grund av den enorma mängden kinesiska turister som kommer över dagen så finns det inga taxi att tillgå, du måste hyra vespa för att själv ta dig runt. Vi hyrde golfbil.... inte det ultimata kan jag säga. Men en upplevelse i sig. Trafiken är kaotisk trots att där inte finns personbilar. Bara mopeder och små lastbilar, som kör som "dårar", fullastade med turister.
  Ubud är en favorit. Här skulle jag gärna ha spenderat fler än 2 nätter. Här finns en uppsjö av alldeles underbara hotell med riktig djungelfeeling. Så om det blir mer Bali för mig så kommer jag att spendera mera tid i Ubud.
  Sanur gillade jag också. Där är stränderna fina, med Bali-mått mätt. Relativt rena, långa och trivsamma. En fin strandpromenad på flera kilometer längs stranden som du kan gå eller cykla längs. För barnfamiljer skulle jag definitivt rekommendera Sanur. Vi besökte även Changu över dagen, stranden där dom surfar. Men det var ingenting för en barnfamilj. Skulle aldrig själv gå ut i dom vågorna. Ingen trevlig strand enligt mig. Men för surfare är det nog ett bra val.
  Bali är nog speciellt på grund av kulturen och dom trevliga människorna. Ljuden och dofterna. Bali är Thailand heavy. Eller så är Thailand, Bali light. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du tycker om inläggen. Vi tittade också först på Sanur men valde sen att bo uppe på norra kusten. Jag gillade nog Gili air bäst, där hade jag gärna stannat nån dag till.

   Radera
 2. Bali klättrade direkt upp i topp av favvoresor, var där en månad förra vintern. Så länge som man undviker Kuta så gillade jag alla ställen vi besökte, kanske Seminyak lite extra - och Gili-öarna förstås. Speciellt Air. Ubud var kul att få se eftersom alla hyllat det så mycket...men jag vet inte, jag föredrar nog havet även om jag gillar både konst och yoga - och apor. I lugna Sanur trivdes jag också, lite avkoppling från turismen, lugna stränder utan skräp. Fast det beror ju på vilken årstid du är där, i decenber är tydligen skräpet på västra sidan. Det gör mig ledsen att det är så mycket skit i haven. Fruktansvärt faktiskt. Och vilket jobb dom gör sen med att städa bort halvmeters höga sopberg, hela stränderna täckta efter bara en natt. Nästa gång vilkl jag upptäcka dom norra delarna mer, och se mer av Lombok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi fick åtminstone en ögon öppnande upplevelse med hur mycket skräp som finns i haven. Ledsamt! Ubud besökte vi bara som snabbast, egentligen bara monkey forest som vi hann se. Men lite för turistigt kanske.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg