fredag 2 juni 2017

Vårfest


Första juni o nått snöliknande dalar ner till marken...
Hmm, inte är det ju riktigt sommarlovs väder ännu. Men det störde nog inte så mycket, sonens vårfest vid Hembygdsgården blev hur bra som helst ändå. Man måste ju välja kläder enligt väder!Ja så hade jag tänkt skriva inlägget när jag förberedde den innan festen. Men måste nog säga att hur fin festen än var och fast solen nog sken, så var det bara allt för kallt. Några plus grader och blåst är ingen bra kombination. När har man senast kommit hem från en vårfest totalt genom frusen och inte längre haft nån känsel alls i sina tår. Kläder hade vi nog, ja godkänner man kunde ha haft ännu mer o man kunde ha haft nån filt med, ja egentligen så var det ju väder för vinterkläder. Några lyckliga i publiken hade förstått detta.
Lyckas det och vädergudarna är på ens sida så är ju Hembyggdsgården och miljön där helt fantastisk för en vårfest. En gammal, vacker miljö! Men blir det som igår så blir det bara kallt. Hela fokusen blev på vädret och inte på det som var det viktigaste. Barnen, som hade förberett ett jätte fint program o övat länge o pga köld får alla föräldrar (de so ännu är kvar, alltså) stå o hoppa upp värmen långt bak där det ännu fanns lite sol kvar. Vädret stal nog hela föreställningen, tyvärr!
O inte verkar vädret bli bättre denna sista skol-förskoldag heller. Nu kommer det ännu regn-snöslask också och blåser ännu mera. Vilket härligt sommarväder! För om sommarlovet börjar i morgon, så visst borde det nu vara sommar och inte längre vår?! O juni är väl den första sommarmånaden...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar