Blagaj - The dervish house


Vår långa kördag slutade i en kvällspromenad till The Dervish house i byn Blagaj i Bosnia and Herzegovina!Vi kom fram lite för sent, runt 18.00 och solen hade redan hunnit slinka in bland bergen. Men ännu var det otroligt vackert. Och egentligen var här just nu lugnt och harmoniskt som turistinfon på nätet lovade, för alla andra turister hade redan gått hem och alla försäljarna hade slagit igen sina kojor för dagen. Några restauranger hade ännu öppet, men annars var det inte många andra här. Så ja, hade inte Colin skrikit för att han inte fick följa med ut på klipporna, så hade varit riktigt lugnt och fridfullt. 

Det tog en stund innan jag hittade platsen för den bästa utsikten. Testade flera platser innan, men till slut kom vi rätt. Efter att ha gått en liten stig, inte utmärkt och nästan stod på en av restaurangernas tak. Därifrån var utsikten som bäst. 

The Dervish house är alltså ett kloster som nuförtiden är en stor turistattraktion i landet. Klostret finns i den lilla byn Blagaj som igen finns 25 km från staden Mostar. Ner till Medelhavet är det ungefär 120 km. Vill man inte åka på roadtrip, som vi, så görs det dags utflykter hit åtminstone från Dubrovnik. 

Vackert! Värt att besöka!

Vi hittade en super mysig camping också, under en km härifrån. Men det får bli ett annat inlägg!


 

Kommentarer

  1. Det där huset har jag sett på bild förut. Speciellt! Önskar er en fortsatt fin resa och en fin midsommar! Vi rullar söderut mot Polen och Tjeckien just nu, så skönt att vara på väg! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Huset och hela omgivningen är lite speciellt och väldigt vackert.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg