onsdag 14 juni 2017

Snart bär det av igen!


CaravanTrip 2017

Den startar på fredag kväll, alltså riktigt snart! Allt börjar bli packat och klart. Bara det sista med huset och två arbetsdagar kvar och så är det semester och start genast samma kväll.


När är ni hemma då? Jaaa...Semesterns sista dag infaller 16.7 så då är vi senast hemma igen. Hur sent den dagen eller hur många dagar innan det återstår att se! Vanligen har det blivit en dag eller två tidigare än planerat.
Resan ner, från vårt hem till den sydligaste punkten för vår resa, vilket är Aten, blir enligt färdplaneraren (ViaMichelin) 4076 km. Enligt samma planerare skulle tiden för det här vara ungefär 72 timmar. Nå för oss kommer vägen ner att räcka ungefär 19 dagar. Enligt min preliminära reseplan skulle vi vara framme i Aten tisdag 5.7. Spendera 2 dagar i Aten och sen skulle resan upp starta. 
Så som ni märker så får resan upp inte alls räcka lika länge som ner. Enligt färdplaneraren är det 3759 km hem igen från Aten. Rutten blir förstås lite annorlunda i början av hemvägen, men största delen av sträckan blir nog den samma som på nervägen. Väljer man att åka större vägar så finns det egentligen inte så många rutter att välja på. Och vi föredrar stora vägar, eftersom det är både snabbare och enklare med barnen.
Tidsmässigt är det 9-10 dagar kvar efter att vi lämnar Aten, till dagen då vi måste vara hemma. Och enligt min planerade tidtabell så skulle vi ännu torsdag 13.7 vara nånstans i Serbien, så får se hur det går... Troligen blir det så att nått måste lämnas bort. troligen så kommer det inte att finnas tid att köra in i Kosova alls, utan rutten kommer att gå rakt från Makedonien till Serbien. Synd, men tiden tar helt enkelt slut. En månad är sist o slutligen inte en så lång tid.Använder man ViaMichelin färdplanerare så får man förutom tiden och kilometrarna också en estimering på kostnaden. Praktiskt att få en åtminstone lite dit åt estimering. Våra kilometrarna kommer också i år att blir ungefär de samma som de tidigare åren, strax under 10 000 km. Så man har ju nog en ganska bra idé över kostnaderna redan annars också. Men är man på väg ut för första gången så kan ju denna funktion vara nyttig.


2 kommentarer:

  1. Vilken härlig och spännande resa ni har framför er! Jag kommer följa förstås! Själva rullar vi med husbilen mot Polen och Tjeckien på midsommar. Varje lördag kommer vi på bloggen oxå ha en gästblogg om en husbilsresa genom Europa mot Kroatien.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Följer er gör vi förstås också, det är alltid spännande att läsa om andra som reser med husbil.

      Radera